Un pui de urs căzut într-o groapă, un câine călcat de mașină sau un canar care refuză să mai ouă, sunt sesizări pe care le-au  primit în ultima vreme inspectorii sanitar veterinari. Cu toate că rezolvarea lor nu ține de competența angajaților DSV, aceștia nu pot închide telefonul în nas celor care reclamă și sfârșesc de cele mai multe ori prin a fi luați la rost și chiar înjurați că nu rezolvă problema.
Dincolo de ridicolul situației, inspectorii sanitar veterinari cer sprijinul Prefecturii pentru a stabili clar obligațiile Direcției Sanitar-Veterinare.
De cele mai multe ori confuziile pornesc chiar de la cei care ar trebui să stie cel mai bine unde să îi îndrume pe cei care au o problemă:  serviciul 112 sau dispeceratele altor instituții.
„Am fost sunat acum două săptămâni pentru că la Cănești un pui de urs picase într-o groapă cu var, ursoaica îi dădea roată și nimeni nu se putea apropia. Sunt treburi care nu țin de competența DSV și sunt sigur că nici a ISU, însă odată ce au fost îndrumați către noi nu putem să le întoarcem spatele. Consider că lucrurile ar trebui puse în ordine astfel încât să se stabilească clar cine are atribuții în acest domeniu”, crede directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare, Ciprian Botezatu.
Ca să facă lumină în aceste cazuri, Prefectura se angajează să stabilească clar atribuțiile ce revin fiecărei instituții iar ordinul dat în acest sens va fi adus și la cunoștința dispeceratului de urgență 112.
Pe de altă parte, directorul adjunct al DSV Buzău spune că problemele oamenilor trebuie rezolvate de cineva și chiar dacă instituția pe care o conduce nu are atribuții în acest sens, întotdeauna s-a străduit să ofere un minim de ajutor.
„În relația cu populația nu pot spune oamenilor că nu e de competența mea. Acum o lună m-a sunat un cetățean de la Vadu Pașii și m-a înjurat, o jumătate de oră, cu repetiție, că nu vreau să mă duc să îi iau un câine călcat de mașină în fața porții. Trebuie să stabilim clar niște reguli, pentru că în caz contrar, eu trebuie să caut soluții chiar și pentru un canar care nu mai face ouă, pentru că am avut și astfel de situații.”, a precizat, directorul adjunct al DSV Buzău, Ciprian Botezatu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.