Uniunea Asociațiilor de Proprietari Buzău a încheiat astăzi un protocol cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după ce, recent, o astfel de înțelegere a fost parafată între reprezentanții locatarilor și Poliție. Protocolul a fost semnat la sediul ISU Buzău și are rolul de a-I învăța pe buzoieni cum să acționeze în caz de incendii ori alte calamități naturale.
„Astăzi am încheiat un protocol de colaborare cu ISU Buzău, pentru a implica un număr cât mai mare de proprietari în acțiuni de prevenire, pentru a ști cum să reacționeze în situații deosebite. Prin acest protocol încheiat astăzi dorim să sprijinim proprietarii de la blocuri să elibereze o serie de căi de acces secundare care au fost construite pentru a asigura evacuarea în situații pe care nu le dorim. O altă dorință ar fi aceea să identificăm apartamentele în care locuiesc persoane singure, neajutorate, fără a avea discernământ, care nu de putine ori, prin gesturi involuntare, au cauzat evenimente deosebite ”, a precizat, astăzi, vicepreședintele UAP Buzău, Constantin Ionescu.
Totodată, Ionescu i-a îndemnat pe șefii asociațiilor de proprietari să-i invite pe reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență să participe la adunările generale ale proprietarilor, pentru a identifica împreună principalele riscuri la care sunt expuși oamenii.

La rândul său, comandantul ISU Buzău, Dănuț Nicolae, a declarat că un asemenea protocol, ca cel încheiat astăzi, este mai mult decât binevenit în condițiile în care peste 80 la sută din evenimentele nefericite se întâmplă la proprietățile particulare.

„Prin acest protocol urmărim să fim mai aproape de cetățeni, să le identificăm nevoile, să le venim în sprijin și să constientizăm fiecare cetățean că trăim într-o societate plină de riscuri și vulnerabilități și să ne putem pune atât viețile cât și bunurile sub protecția personală dar și a autorităților. Ceea ce urmează să desfășurăm constă în educație și informare și acest lucru nu presupune costuri extraordinar de mari”, a menționat șeful ISU Buzău, Dănuț Nicolae.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.