Consilierii judeţeni se întîlnesc, mîine, în şedinţă extraordinară pentru a fixa data unui referendum local în cadrul căruia buzoienii vor fi consultaţi în legătură cu reorganizarea administrativ-teritorială a ţării. Şedinţa a fost convocată la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, care propune organizarea referendumului în data de 17 iulie. Potrivit propunerii, buzoienii care vor participa la consultarea populară vor trebui să răspundă, cu DA sau NU, la o singură întrebare: “Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Buzău?”

Aprobarea referendumului este, practic, o formalitate în condiţiile în care iniţiativa este susţinută de majoritatea PSD-PNL din Consiliul Judeţean.

Totuşi, acţiunea propriu-zisă ar putea fi anulată întrucît Instituţia Prefectului consideră că nu există o bază legală pentru convocarea cetăţenilor la un referendum. “Nu este posibil, pe această temă, un referendum local pentru că reorganizarea este o temă de interes naţional. În acest caz, este vorba despre o lege care trebuie aplicată la nivel naţional, iar referendumul, eventual, ar putea fi unul tot naţional, promovat de preşedintele României” a declarat prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu care intenţionează să atace în contencios-administrativ, în vederea anulării, proiectul de hotărîre pe care îl vor dezbate şi vota, mîine, aleşii judeţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.