Centrul de pregătire suplimentară din Şcoala 6 Buzău

Cadrele didactice care predau în unităţi precum Şcolile 5, 6 şi 14 Buzău sau Şcoala Calvini, cunoscute ca având elevi de etnie romă într-un număr mai mare, ar putea câştiga mai mulţi bani din septembrie, dacă vor realiza performanţe cu elevii romi. Prevederile din noua Lege a educaţiei avantajează profesorii care predau copiilor din grupuri dezavantajate, prin recompense pentru progresul şcolar al elevilor.

 

Discuţiile sunt ca respectivele cadre didactice să încaseze un spor salarial de 15%, printre reuşitele răsplătite astfel fiind şi descurajarea abandonului şcolar în rândul populaţiei rome. Pe de altă parte, imedimentul aplicării unei astfel de majorări salariale poate fi faptul că romii nu se declară oficial… romi, temându-se că ar pierde multe din privilegiile pe care actuala legislaţie le rezervă acestora.

 

Dacă în Şcoala 14 există un centru cu cantină socială şi program „după şcoală”, în care se asigură cu mari eforturi hrana şi îngrijirea a doar 40 de elevi romi şi români, realitatea e că grupul reprezintă doar 10% din numărul de elevi ai şcolii ce s-ar încadra în categoria cazurilor sociale disperate. În Şcoala 6, s-a creat un alt centru de pregătire specială a copiilor etnici romi, însă tot într-un procent mic faţă de urgenţele care ar necesita un ajutor suplimentar din partea autorităţilor locale sau naţionale.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.