Consilierii liberali din Consiliul Local Municipal propun un proiect de hotărâre prin care să îi determine pe buzoieni să colecteze selectiv deșeurile. Proiectul care prevede diminuarea cu cel puțin zece la sută a facturii  urmează să fie depus la secretariatul Consiliului Local Municipal pentru dezbatere publică și apoi pentru promovarea la ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal.

„Cu toții ne dorim respectarea legislației europene în materie de colectare selectivă iar Romania are o obligație în acest sens. Astfel, considerăm că a cointeresa cetățenii prin acordarea unor diminuări la factura pe care furnizorul de servicii publice îl prestează către populație i-ar putea determina pe aceștia fie ei persoane fizice, juridice sau asociații de proprietari să colecteze separat deșeurile.   Astfel, conform proiectului ar urma să se diminueze factura cu 10 la suta minim și, totodată, diminuăm și din cantitatea pe care o ducem la container și astfel și factura care o primim la final de lună va fi mai mică”, a explicat liderul de grup al consilierilor municipali PNL, Constantin Ionescu.

Potrivit inițiatorului, de toată logistica necesară implementării proiectului precum și de implementarea sa ar trebui să se ocupe societatea de salubrizare și Primăria Buzău. Totodată, în cazul în care cele stipulate în proiect nu se respectă, fie de către populație, fie de către firma de salubritate,  sunt prevăzute și amenzi care ajung în cazul persoanelor fizice până la 2.000 de lei iar în cazul operatorului de salubritate până la 5.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.