Premieră, ieri, la ședința Consiliului Local Municipal. Consilierii PDL și PP-DD au ieșit din sala de ședințe în semn de protest că un proiect de hotărâre inițiat de consilierul PDL Ion Barbu nu și-a găsit loc pe ordinea de zi.
Democrat-liberalul Ion Barbu a propus aleșilor un proiect de hotărâre care presupune eliminarea taxei pe apă meteorică percepută de Compania de Apă Buzău. Cum această taxă este esențială pentru bugetul Comapniei de Apă Buzău, proiectul nu a fost introdus pe ordinea de zi de edilul Constantin Boșcodeală iar asta a stârnit nemulțumirea aleșilor Opoziției care s-au văzut nevoiți să părăsească ședința pe motiv că nu sunt luați în seamă.
După retragerea consilierilor Opoziţiei, ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local a fost dată peste cap, deoarece proiectele ce vizau apartenenţa unor terenuri la domeniul public, închirieri de spaţii sau vânzări de imobile au fost retrase de pe ordinea de zidin lipsă de cvorum. Totodată, secretarul Primăriei Buzău, Ștefan Nedelcu le-a transmis consilierilor revoltați că nu vor primi indemnizația pentru ședința de ieri.
La final, primarul Constantin Boșcodeală a declarat că nu se poate lua în discuție eliminarea taxei pe apa de ploaie chiar dacă de curând, în Constanța, aleșii au luat această măsură.
“Apa meteorică este plătită numai de proprietarii care au curţi betonate, pentru că această apă se duce la canal. 80% din populaţia municipiului Buzău nu plăteşte această taxă pentru că se scurge în grădini. Şi eu m-aş bucura să le asigurăm cetăţenilor municipiului Buzău şi căldura gratis şi transportul şi apa rece şi apa caldă gratis, dar nu se poate”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.
Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

  1. Consilierul barbu greseste, doar secretarul primariei poate spune daca un proiect este legal sau nu, pentru ca il contrasemneaza pt. Legalitate. Problema e alta. Secretarul nedelcu spune ca primise aviz negativ de la comisii…asa si…… plenul e suveran. Care e treaba? Spune ca proiectul are aviz negativ de la directia tehnica a primariei…si? voteaza directorul tehnic in locul consilierului barbu in consiliu local? Secretarul stie bine ca consiliul local se pronunta asupra oportunitatii proiectului si nu asupra legalitatii de care raspunde el. Legal era sa introduca proiectul pe ordinea de zi pentru ca era semnat de cel putin 1/3 din consilieri, iar daca era adoptat sa nu il semneze pentru legalitate. Ulterior, prefectul vazind ca nu are viza de legalitate il ataca la instanta de contencios conform legii si proiectul nu intra in vigoare. Despre punctul de vedere al companiei de apa ce sa mai zicem. Si daca spune directorul de la companie ca e ilegal proiectul, inseamna ca eu consilier local nu am voie sa ridic mina sus – pentru? Nimeni nu mi poate influenta convingerea de vota sau nu , de legalitate se ocupa altcineva….si in plus compania de apa e in subordinea consiliului, asa ca ce imi diceteaza mie consilier local directorul de la companie ce sa fac??? Fapta secretarului primariei se incadreaza cu usurinta la art. 246 cod penal Art. 246 Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Si oricum fara acordul primarului , secretarul nu ar fi facut ceea ce a facut. In campanie dadea rau tare sa iasa un asemenea scandal in consiliu, daca proiectul ar fi fost trecut pe ordinea de zi. Partidul poporului anuntase deja ca vor face un scandal monstru si vor aduce si oameni de afara in sedinta de consiliu.

  2. PPDD-Dumitrascu a venit pus pe scandal, cu tiganii dupa el. Ce altceva mai stie sa faca decat scandal? E un tip coleric, urmas fidel al lui Preda, cu lipici la toti interlopii, recidivistii si frustratii din Buzau. Asta e partid? Daca era barbat trebuia sa fie prezent la sedintele consiliului, ca de-aia l-au trimis acolo buzoienii, nu sa stea sa tipe pe la tv si prin carciumi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.