Constantin IONESCU
Opoziția din Consiliul Local Municipal propune printr-un proiect elaborat de consilierul liberal Constantin Ionescu achiziționarea prin leasing a 20 de autobuze noi de către societatea Trans Bus S.A.. În acest sens a fost elaborat un proiect de hotărâre care ar putea intra pe ordinea de zi a ședinței de la finele acestei săptămâni dacă va trece și de comisiile de specialitate din deliberativul local.
Conform proiectului inițiat de liberalul Constantin Ionescu, „contractul de leasing financiar urmează a fi perfectat în condițiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările și completările ulterioare și a Normelor de aplicare aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 925/2006.
Valoarea contractului de leasing financiar este de 3.500.000 euro, cu o durată de 5 ani și un număr de 60 rate leasing (inclusiv T.V.A., dobânzi, comisioane, asigurări și alte taxe aferente).
În vederea perfectarii contractului de leasing financiar este necesar ca în bugetele proprii ale municipiului Buzău aferente anilor financiari 2015 – 2020 să fie prevăzute sumele destinate Societății Comerciale ” Trans – Bus” S.A. Buzău sub forma de subvenții pentru investiții, sume necesare rambursării ratelor de leasing.”
De ase,menea, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre consilierii susținători ai proiectului explică de ce este nevoie de achiziționarea a 20 de noi autobuze destinate transportului urban de călători.
„ Cele 10 autobuze achiziționate în anul 2006 urmează să iasă tehnic din garanție, urmând a fi necesare cheltuieli multiple pentru lucrări de întreținere. În luna iunie 2015 se va finaliza leasingul pentru cele 20 de autobuze achiziționate ulterior. Modernizarea sistemului de transport public, cât și micșorarea frecventei de prezentare în stații a autobuzelor.”

Proiectul depus la registratura Consiliului Local Municipal în vederea aprobării a fost inițiat de consilierul liberal Constantin Ionescu și semnat de toți cei 6 consilieri liberali și de cei doi aleși ai PP-DD întrunind astfel numărul de semnături necesar pentru a fi supus dezbaterii plenului.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.