Veste proastă pentru consilierul local municipal PSD, Fănică Bârlă. Inspectorii de integritate l-au declarat incompatibil și va urma un proces în urma căruia alesul social democrat va trebui să-și demonstreze nevinovăția.
Potrivit unui comunicat remis vineri de Agenția Națională de Integritate, Fănică Bîrlă s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2013-2016, când a fost viceprimar al Buzăului dar și angajat al unei firme de transport.
”Fănică Bârlă, fost viceprimar al Buzălui, în perioada 11 iulie 2013 – 20 februarie 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la S.C. Envient S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.” , se arată în informarea ANI:
.Pe de altă parte, alesul local susține că după ce a devenit viceprimar a cedat fiului său societatea de transporturi pe care o deținea, SC Envient SRL, el rămânând doar coordonator al activității de transport.
Mai mult, Bârlă susține că în anul 2015 s-ar fi autosuspendat și din această calitate.
De aceea, consilierul municipal spune că va contesta decizia ANI și își va demonstra cu acte, în justiție, nevinovăția.
Conform legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate poublică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.