Localitatea Chiojdu rămâne fără primarul ales. Andrei Fătu trebuie să părăsească fotoliul de primar după ce a fost condamnat definitiv la un an și jumătate pentru conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată iar prefectul județului a anunțat că Prefectura a fost înștiințată official de condamnare, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie semnată hotărârea privind încetarea mandatului de ales local.
”Pentru că ne-a fost transmisă hotărârea privind condamnarea penală a domnului primar Andrei Fătu și ne-a fost transmis și referatul secretarului, condiție obligatorie, astăzi voi semna ordinul de încetarea a mandatului de primar al comunei Chiojdu”, a declareat vineri prefectul Carmen Ichim. Cel mai probabil, atribuțiile de primar al localității Chiojdu vor fi preluate de viceprimar.
Andrei Fătu a fost trimis în judecată în mai anul trecut, fiind acuzat că în 23 iulie 2012, în calitate de primar al comunei Chiojdu, a luat decizia de a se plăti contravaloarea facturii emise de SC Conifer Prodcom SRL şi a semnat ordinelor de plată prin care respectiva firmă, care aparţinea soţiei lui Fătu, a obţinut un folos patrimonial.
Edilul este acuzat că, în aceeaşi zi, a întocmit factura numărul 0000001, furnizor fiind SC Conifer Prod SRL, pe care a semnat-o, ”deşi nu avea nicio calitate la societatea comercială emitentă, factură pe care a folosit-o în vederea producerii unei consecinţe juridice (plata sumei neachitate din valoarea totală a contractului încheiat între Primăria Chiojdu şi SC Conifer Prodcom SRL)”.
Andrei Sergiu Fătu a câştigat alegerile din 2012 din partea PDL, ulterior el trecând la PSD în baza OUG 55. Anul trecut, el a candidat pentru un nou mandat de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.