Consilierul independent Paul Negoiță se arată mâhnit de ultimele mișcări de pe scena politică buzoiană, când peste noapte democrat liberali ori liberali de ani de zile s-au transformat în veritabili social democrați, preamărind brusc meritele deosebite ale liderilor PSD din teritoriu.
Negoiță spune într-o scrisoare deschisă adresată politicienilor locali dar și buzoienilor că ”direcţia migraţiilor politice locale din ultima vreme nu creează semne de stabilitate, ci de absolutism. Dacă exercitarea puterii la nivel local, cu o majoritate simplă, a creat atâta insatisfacţie populară, o majoritate absolută ce efecte va avea? „Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut”.
Consilierul independent Paul Negoiță adaugă, totodată că ”migraţia politică preelectorală creează mai multe semne de întrebare referitoare la principiile etice ale primitorului ( aceasta dacă termenul etică nu-i prea abstract pentru unii politicieni actuali ), decât pentru migratori. Oare crede cineva în schimbarea subită a concepţiilor profunde!? Sau nimic nu mai e profund?”.
În acest context, al ultimelor mișcări produse pe scena politică buzoiană, Negoiță lansează un apel către toți liderii politici din teritoriu: ”fac un apel la toţi liderii politici care nu se simt majoritari să găsească soluţii de unitate, iar la locuitorii Buzăului să susţină aceste alternative, deoarece, dincolo de afinităţile relaţionale sau ambiţii personale responsabilitatea funcţionării unei democraţii locale trebuie să fie deziderat unic. Majorităţile ucid sisteme, iar sănătatea democraţiei locale este pusă în pericol. Nu cred în convertiri politice subite şi nici în alianţe doctrinare în asemenea condiţii, însă cred în dorinţa de coagulare a tuturor în jurul principalului aspect care defineşte societatea actuală – democraţia.”.
Apelul preotului Negoiță vine în contextul ultimelor mișcări de trupe din ultimele zile când câțiva liberali au decis să treacă la PSD, tot acolo dând de înțeles că vor ajunge și mai mulți democrat liberali între care Sebastian Radu și Nicolae Șerban.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

 1. S-a gasit cine sa vorbeasca!
  Este cumva suparat ca a ramas pe dinafara si nu va mai putea el prin votul sau otravit de IUDA sa faca diferenta in consiliul local?
  Nu va mai putea sa se vanda pe el la valoare mare? RUSINE, PARINTE!!! Trebuia sa iei atitudine fara sa te infrupti din butoiul cu miere!
  Trebuia sa iesi cu o cana cu ceai la momentul cand oamenii mureau sub nameti daca esti asa de milostiv cu cetatenii!!!

 2. Domnule „Iliescu”, ce cutume morale te fac aşa de „intransigent ????!”
  Mai bine informează-te şi află că „nu trebuie să afle stânga ce face dreapta ta”, intră un pic pe la Arhiepscopie, pe la parohii şi nu vorbi în dodii!!

 3. Nu mai vrem traseism, ciolaniada, interventii, PILE si cunostinte politice in viata publica buzoiana. Vrem un independent la primarie, vrem pe cineva care sa faca politica buzoienilor nu a partidului. Preotul NEGOITA poate sa redea buzoienilor increderea ca in oras poti realiza ceva prin munca ta fara pile si fara realtiile suspuse de la partid. E postul PASTELUI, le urez buzoienilor si preotului NEGOITA sanatate si putere de lupta! SUCCES!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.