Rubeola continuă să facă victime în rîndul elevilor din județul Buzău. De la începutul anului când au apărut primnele cazuri și până acum, 481 de copii au fost diagnosticați cu această afecțiune, specifică mai degrabă vârstei mici decât adolescenței.
Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, până acum 481 de copii au fost diagnosticați cu rubeolă, ei prezentând forme ușoare ori medii de boală, fără a fi necesară spitalizarea vreunuia. Sursa citată a adăugat că cele mai multe cazuri, 104, au fost înregistrate la Colegiul Mihai Eminescu, urmat de Seminarul Teologic unde 75 de elevi s-au trezit cu erupție pe piele, de Colegiul Economic, Liceul Marghiloman și Liceul număr 2. în total, rubeola a fost confirmată la elevi din 43 de unități de învățământ între care 27 licee și 16 școli generale, cei mai mulți bolnavi provenind din mediul urban.
La Colegiul Mihai Eminescu din Buzău, școala în care sunt cei mai mulți bolnavi de rubeolă, conducerea unității de învățământ a luat măsuri speciale pentru a nu se creea diferențe mari între elevii sănătoși care pot veni la școală și cei izolați la domiciliu din cauza bolii, în această școală fiind clase în care lipsesc chiar și 15 copii.
”Unii dintre cei diagnosticați cu această boală au revenit la clase zilele acestea însă mai avem încă elevi bolnavi, izolați la domiciliu. Se pare că incidența bolii e în scădere și sperăm ca în curând activitatea la clase să revină la normal. Au existat niște clase în care numărul celor care s-au îmbolnăvit a fost foarte mare, sugestia noastră către colegii noștri, profesori, a fost să lucreze particularizat pentru elevii din bănci fără să se avanseze, fără să se preda cunoștințe noi, pentru a le fi mai ușor celor bolnavi să-și reia activitatea și să nu li se creeze goluri care să necesite muncă suplimentară” a declarat astăzi directorul Colegiului Eminescu din Buzău, Dan Dudaș.
Primele simptome ale rubeolei sunt febră, ganglioni inflamaţi şi erupţii cutanate. Boala se răspândeşte foarte repede şi poate duce la complicaţii precum encefalita sau hemoragiile, în special la adulţi, un risc major fiind în cazul femeilor însărcinate, care dacă contractează virusul pot suporta avort spontan ori pot avea un copil cu malformații.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.