Consilierul județean Ion Nicolae, ales pe listele PNL și exclus din partid în urma unei decizii a Comitetului Județean Executiv al PNL din luna octombrie pe motiv că ar fi făcut campanie electorală alături de foștii liberali Dorin Bădulescu și Ioan Caton Mateeșescu, ambii candidați pe listele PMP la alegerile parlamentare, vine cu precizări legate de excluderea sa din partid. Nicolae explică într-un comunicat de presă că după excluderea din partid a contestat decizia la Comisia de Arbitraj Județeană , comisie care nu s-ar fi întrunit și ca urmare nu a putut să aducă argumente în favoarea sa. Cum decizia de excludere a sa a ajuns pe masa prefectului iar acesta a emis ordinul de încetare a mandatului Nicolae a contestat ordinul la instanța de contencios administrativ la finele lunii ianuarie însă magistrații Tribunalului Buzău nu au stabilit, deocamdată un termen de judecata.

Iată mai jos comunicatul remis de consilierul județean Ion Nicolae:

 

Având în vedere repetatele ieșiri în spațiul media buzoian a președintelui interimar al PNL, Cristinel Romanescu, prin care dorește să acrediteze ideea ca aș fi fost exclus pentru că am ajutat altă formațiune politică, pentru corecta informare a mass-mediei buzoiene și a publicului, doresc să fac urmatoarele precizări:

  În cursul lunii septembrie 2016, în cadrul unei conferințe de presă, Cristinel Romanescu alături de Teodor Atanasiu, au comunicat  că eu și colegii mei, Bădulescu și Mateeșescu,  ne-am situat în afara partidului pentru critici la adresa conducerii partidului.

  La începutul lunii octombrie 2016, la o altă conferință de presă, în aceeași formulă, Romanescu afirma că: ,,aceștia s-au situat în afara partidului de multă vreme dar că trebuie să facem acest lucru în cadrul CJEx și să-l punem în fapt,,. 

  În aceeași lună, în cadrul unei sedințe CJEx, mai precis în data de 27.10.2016, în mod abuziv și nestatutar, emite decizia cu nr.15 , prin care mi se aduce la cunoștință că am fost exclus din rândurile membrilor de partid.

Menționez că această decizie nu a luat nici forma materială, nu au fost expuse motive și considerații, ci, este cel mai probabil, consemnată în  procesul verbal al ședinței.

 Această decizie, a fost luată de un organism  care nu avea atribuții în acest sens.

După comunicarea  adresei care face referire la decizie, am atacat acest abuz printr-o contestație la COAJ al PNL care nu a fost convocat, drept urmare, nefiind invitat pentru a-mi susține cauza și a mă putea apăra.

În acest context, am fost nevoit să continui demersurile juridice în Instanța de Contencios. După cum se poate observa,  nu mai aveam calitatea de membru încă din luna octombrie. Declarația mincinoasă prin care justifică excluderea mea  pentru că am ajutat o altă formațiune,  e  cu atât mai penibilă cu cât,  la acea dată nici măcar nu începuse campania electorală.

Prin acest demers, vreau să arăt că, liderul impus de centru,  folosește  dezinformarea grosolană, manipulând astfel  activul de partid, mass-media și implicit opinia publică. Prin aceste metode, nu face altceva decât să deturneze atenția activului de partid, de bună credință, de la adevaratele probleme ale organizației și a scopului său ascuns. Rezultatele dezastruoase de la alegerile parlamentare nu-l  califică să facă aprecieri la adresa  mea și a unor foști membri dar și actuali, care, impreună,  am lăsat organizația cu o zestre electorală de trei ori mai bogată decât în prezent.

 Cât privește ,,jocul dublu,, făcut  în alegeri, i-aș aminti că, nu eu am folosit în campania electorală resursele umane și tehnice  puse la dispoziția sa, cu generozitate, de către alt partid, nu eu sunt continuatorul  operei puse în scenă de alte personaje, la fel de nocive și, care vizează, cum lesne se poate observa, distrugerea partidului și transformarea sa într-o anexă a altui partid. Nu eu particip la reuniuni și chiolhanuri  cu liderii partidului  aflat la putere. Nu eu am amenințat alți membri cu excluderea și nu eu am făcut afirmația în cadrul CJEx conform căreia ,, cine organizează alegerile județene, le și câștigă,,.

Inevitabil, se nasc și câteva întrebări, retorice bineînțeles, cine a  generat această situație, cine a făcut joc dublu, cine a trădat și trădează in continuare ? Este evident.  Respectul nu se cerșește, iar demnitatea nu se cumpără! Recomand  președintelui interimar să respecte aceste calități la cei care le au.

Referitor la votul meu în cadrul ședințelor Consiliului Județean declar că voi vota în interesul  cetățeanului și nu în interesul cuiva din partid sau, mimând astfel opoziția. Voi vota orice proiect de interes public, care respectă legalitatea, indiferent de paternitatea politică a acestuia.   Nu voi vota niciodată împotriva Legii.  Îmi voi respecta jurământul depus față de cetățenii județului și nu  voi face rabat de la aceste lucruri indiferent  câte presiuni politice voi suporta

                                                                                                        

                                                                                                             Ion Nicolae,

                                                                                                         consilier judetean

În replică președintele interimar al PNL Buzău, Cristinel Romanescu, spune că Ion Nicolae s-a exclus singur din PNL prin acțiunile sale alături de membri PMP și că ceea face în momentul de față sunt doar tertipuri avocățești pe care le pune în practică în încercarea de a-și menține funcția de la nivelul deliberativului județean.

„Domnul Ion Nicolae prin acțiunile sale s-a situat în afara partidului. Există imagini cu dumnealui în sediul PMP și acestea au stat la baza excluderii. Imaginile sunt depuse la dosar și totul este clar în ceea ce îl privește. Este adevărat că dumnealui uzează acum de niște drepturi pe care le are și ca atare a contestat Ordinul de încetare a mandatului emis de Prefectură însă este doar o chestiune de timp până când instanța va tranșa această problemă”, a declarat Cristinel Romanescu pentru Observatorul Buzoian.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.