Florin Toader
Poliţiştii buzoieni au deschis dosar penal pe numele consilierului municipal Florin Toader, după ce o adolescentă a depus o plângere în care îl acuză pe acesta de lovire, reclamaţii împotriva consilierului fiind făcute şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă de tinere angajate la terasele deţinute de acesta.
O adolescentă de 17 ani îl acuză pe consilierul local municipal Florin Toader, care este finul de cununie al primarului municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, că a lovit-o sub privirile mai multor persoane, după ce înainte i-ar fi făcut avansuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fata, care era angajată de către consilier la una din terasele pe care acesta le deţine în târgul Drăgaica, a depus plângere la Poliţie, iar în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal, cercetările urmând a fi continuate în funcţie de actele pe care reclamanta le va depune la dosar, fiind aşteptat un raport medico-legal întocmit de Serviciul de Medicină Legală Buzău, unde fata a mers după ce ar fi fost agresată de către consilier.

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei. La dosar nu a fost depus încă certificatul medico-legal, în funcţie de acest act se va face încadrarea”, a declarat comisarul Doiniţa Mihalache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău.

Adolescenta a povestit că Florin Toader i-ar fi făcut mai întâi avansuri, după care ar fi lovit-o sub privirile mai multor persoane care se aflau pe una din terasele consilierului local, terasă situată în târgul Drăgaica.

„M-am dus pe 3 iunie, am stat de vorbă şi mi-a spus să vin pe 5, să aranjăm pe acolo până începe Drăgaica. A spus că sunt treburi uşoare, de fete, dar acolo ne-au supus la treburi mult mai grele. A început Drăgaica, programul a fost de la ora 8 dimineaţa până la 12-1 noaptea, 2 chiar, când se termina cu ultimul client. Apoi, şeful a început să-mi propună multe lucruri, să mă întâlnesc cu el, că nu aş avea nimic de pierdut, că el ar putea să-mi asigure un loc în societate, să mă dezvolt ca individ, având în vedere că sunt mai mică. A doua zi, s-a făcut o listă cu numerele (de telefon – n.r.) ale fetelor. M-a sunat, mi-a spus să mă ducă acasă. Am zis că nu, că vine tatăl meu să mă ia. I-am spus că nu mai vreau să lucrez în condiţiile acestea. I-am spus că sunt mică, dar asta nu înseamnă că nu îmi dau seama unde vrea să ajungă. A doua zi, am întrebat de salariu şi mi-a spus că o să mi-l dea la sfârşit, apoi m-a chemat pe terasa cealaltă, a început să tragă de mine, nu am vrut să stau, m-a luat la bătaie… Mi-a dat palme, m-a împins, mi-a dat un pumn în spate, apoi iar m-a împins. Au venit nişte poliţişti care erau prin Drăgaică, mi-au luat declaraţie. El a plecat, nu a vrut să stea de vorbă cu Poliţia. Nu a intervenit nimeni să mă ajute”, a povestit tânăra care susţine că ar fi fost lovită de către consilierul local.

Fata de 17 ani nu este singura angajată care îl acuză pe consilierul Florin Toader de reacţii violente. Şi alte tinere, unele minore, susţin că alesul local le-a angajat la terasele pe care le deţine, dar ulterior ar fi avut faţă de ele un comportament inadecvat. O minoră de 15 ani a fost angajată de consilierul local PSD Florin Toader pe 5 iunie, iar după o săptămână fata a renunţat la serviciu ca urmare a unui pretins comportament necuviincios al consilierului municipal. Pentru că ar fi refuzat să o plătească pentru perioada lucrată, fata a făcut şi plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău.

„Marţi, la ora 9.00, domnul Toader este invitat la ITM pentru a discuta despre cele reclamate. Am demarat controale la firmele sale din Târgul Drăgaica, după ce am înregistrat la sediul instituţiei plângeri din partea unor angajate care acuză timpul de lucru. Minorele au voie să lucreze patru ore, dar ele spun că ajung să muncească mult mai mult. Concluziile vor fi trase după discuţia cu reclamatul”, a declarat inspectorul şef al ITM, Buzău, Cecilia Manolescu.

Contactat telefonic de către corespondentul MEDIAFAX, consilierul local municipal Florin Toader a spus că îşi va prezenta punctul de vedere în acest caz doar cu condiţia semnării de către jurnalist a unui angajament scris prin care acesta se obligă să îi publice integral declaraţia.

Florin Toader este consilier local municipal PSD din luna decembrie a anului 2014. Toader, care este finul de cununie al primarului Buzăului, Constantin Boşcodeală, deţine, împreună cu familia, mai multe afaceri în judeţul Buzău.

Mediafax

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.