Consilierul municipal PSRO, Silviu Roșioru, contestă într-un comunicat remis marți, ultimul Regulament de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice lansat de municipalitate în dezbatere publică cu intenția de a-l supune la vot luna viitoare. Mai mult, alesul îi cere primarului Constantin Toma să retragă proiectul și să îl reintroducă în dezbatere publică atunci  când se vor „asfalta drumurile și se vor asigura condiții de trai civilizate” în municipiul reședința de județ.

Iată mai jos comunicatul consilierului Silviu Roșioru:

Punerea în dezbatere publică a Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al municipiului Buzău este încă un prilej de a sublinia incompetenţa şi goana după bani a administraţiei Constantin Toma.

Conform Proiectului de Regulament, buzoienii proprietari de autoturisme vor plafi tarife foarte mari pentru parcare: 5 lei pentru o ora, 12 lei pentru două ore, iar dacă depăşesc acest timp, suplimentar câte 10 lei pe ora. În ciuda promisiunilor din campanie, timp în care alegătorii au fost momiţi cu minciuni despre străzi asfaltate şi parcări amenajate şi gratuite, iată că primarul Toma îşi da pe faţă adevărată misiune: investiţii ioc, taxe  imense şi dragaici şi festivaluri din banii cetăţenilor. La mai bine de un an de la preluarea mandatului, Constantin Toma, primarul „Drăgaica”, a uitat de asfaltare, a uitat de condiţii de viaţă mai bune, a uitat de locuri de muncă şi, în schimb, se gândeşte să cocoşeze locuitorii Buzăului cu taxe aberante.

Prevederile Regulamentului de parcări sunt  copiate din cele ale marilor oraşe turistice (Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca), tarifele născocite de Toma sunt la acelaşi nivel, singură diferenţa fiind aceea că Buzăul este un oraş distrus din punct de vedere urbanistic, fără turişti şi cu străzile pline de gropi. Cu ce drept şi pe ce baza morală şi legală luaţi banii cetăţenilor, domnule primar?!

Buzoienii trebuie să ştie că dacă până la dată de 18 august 2017 nu vor lua atitudine faţă de taxele împovărătoare la care s-a gândit primarul Buzăului, proiectul de Regulament se va transformă în Hotărâre cu caracter normativ. Nu voi fi niciodată de acord cu aşa ceva. Solicit Primăriei scoaterea proiectului din dezbatere publică. Abia după ce se va investi în asfaltarea drumurilor şi se vor asigura condiţii civilizate de trăi, demne de un municipiu reşedinţa de judeţ, abia apoi vom putea vorbi de taxe de parcare.

1 COMENTARIU

  1. Rusine sa i fie primarului.nu se gandeste la oamenii care lucreaza pe un salariu de mizerie,care are o amarata de masina sa plateasca si astfel de taxe,dar nici sa nu fie sigur de locul de parcare.ceva acolo nu merge.straza asfaltate nu avem,trotuare numai gropi.in acest mandat pana acum nimik nu se vede in bine.multi regretam k am votat ctin toma.speram sa renunte la taxele pt parcari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.