Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost dotat în această săptămână cu aparatură modern pentru secția de oftalmologie. Este vorba despre  un ecograf ocular, un biometru (aparat pentru măsurătoare operaţie de cataractă) şi un autorefractometru (aparat pentru măsurarea dioptriilor şi pentru cataractă), în valoare de aproximativ 180.000 de lei sumă asigurată de Consiliul Județean Buzău.

„ Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, cu o presiune uriaşă asupra sistemului medical, continuăm investițiile în infrastructura de sănătate din județul nostru. Pacienții au nevoie, mai mult ca niciodată, să poată fi diagnosticați şi tratați în Buzău. Medicii luptă pentru a vindeca oamenii, încercând în acelaşi timp să diminueze riscul de infectare cu noul coronavirus. Susținem toate aceste eforturi şi încercăm, prin continuarea investițiilor, să le uşurăm munca şi să oferim buzoienilor o nouă şansă şi încrederea de a se trata la Buzău”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu prezent la punerea în funcțiune a noilor echipamente.

„O zi importantă pentru cabinetul de Oftalmologie, deoarece au sosit trei aparate ultraperformante, care vin în sprijinul pacienţilor, din judeţul Buzău, care se confruntă cu probleme oftalmologice. Le aşteptam de foarte mult timp şi iată că în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, conducerea spitalului, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău, au găsit resursele necesare pentru a ne ajuta, implicit fiind ajutați şi pacienţii din judeţul Buzău, care au probleme oftalmogice”, a spus medical Valentin Cotea șeful secției de Oftalmologie.

La rândul său, managerul SJU Buzău, Claudiu Damian a mulțumit conducerii Consiliului Județean pentru efortul financiar subliniind că beneficiarii reali ai acestor investiții vor fi buzoienii care au nevoie de servicii medicale de specialitate: „Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Buzău pentru sprijinul pe care îl primim pentru modernizarea şi dotarea spitalului. Este o aparatură medicală modernă, care va îmbunătăţi cu siguranţă calitatea actului medical din unitatea noastră. Toate eforturile noastre sunt în interesul pacienţilor, pentru ca aceştia să beneficieze de servicii medicale de cea mai bună calitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.