Luni dimineața a trecut în garda pretoriană a lui Doamne-Doamne un om cu adevărat dedicat sportului, iar numele lui Ștefan Miloș chiar s-a confundat cu handbalul feminin buzoian. (OK, în tandem cu al lui Romeo Ilie, dar nici nu puteai gândi că există acest sport la noi în oraș fără că cei doi tovarăși de arme și prieteni de peste 30 de ani să nu fie și ei implicați până peste cap!) Mi-e foarte greu să scriu despre un om cu care am avut în comun doar respect și dăruire pentru sport. L-am cunoscut în toamna lui 1994, ca tânăr jurnalist la “Opinia” și l-am văzut ultima oară pe la sfârșitul lui iunie. Era pe terasa de la “Junior”, mânca de prânz împreună cu Romeo, prietenul și fratele lui de suferințe și bucurii. Eu treceam de la gară spre Centru, i-am văzut și m-am oprit să-i salut și să antamez un eventual interviu despre echipa de fete.

Materialul nu s-a mai concretizat. Eu am devenit amator în ale ziaristicii, am o grămadă de alte chestii pe cap, handbalul feminin s-a mutat cu tot calabalâcul la Cheile Grădiștei pentru pregătirea centralizată de dinaintea startului de sezon 2020-2021 cu meciuri de Cupa României și preliminarii de Cupa EHF. Băi, oameni buni, e un meci de cupă europeană la Buzău adusă de un sport care a fost ani buni, cel puțin jumătate din cei 26 de când sunt eu în presă, în moarte clinică! Acest sport a supraviețuit la noi în oraș/județ, pentru că și de la Poșta Câlnău au venit ajutoare în momentele critice, doar pentru că duetul Miloș – Ilie a fost bolnav, mort după handbal!

Dumnezeu să aibă grija de tine, Dom’ Profesor (știu că ai fost modest și titlul pompos te făcea să te jenezi!), dar meriți să te ocupi așa cum știi dumneata și de trupa de sportivi pe care-o s-o găsești în Paradis! SIT TIBI TERRA LEVIS, ȘTEFAN MILOȘ!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.