Magistrații de la Tribunalul Buzău au dat, astăzi, câștig de cauză Consiliului Județean în bătălia purtată cu Prefectura pe tema organizării referendumului privind desfiinţarea judeţelor ţării.

Judecătorii au respins contestaţia făcută de juriștii Prefecturii, dând dreptate aleșilor din miniparlamentul județean care au fost de acord ca populația să fie întrebată, în această vară, despre oportunitatea organizării unui referendum în care să spună dacă este de acord ca Buzăul să fie desființat ca județ. Cu alte cuvinte, magistraţii de la Tribunalul Buzău au stabilit, astăzi, că decizia organizării acțiunii, pe 17 iulie este legală.

Prefectul județului, Paul Beganu, susține, acum, că aşteaptă motivarea magistraţilor, după care, cel mai probabil, va face recurs. ”Instanța s-a pronunțat pe acțiunea introdusă de noi. Sentința e în favoarea Consiliului  Județean. Vom vedea în zilele următoare care este motivarea  și în funcție de concluziile după lecturarea motivării vom acționa în consecință, probabil vom depune recurs”, a spus, astăzi, prefectul Paul Beganu.

De partea cealaltă, conducerea Consiliului Judeţean Buzău spune că va merge mai departe cu organizarea referendumului, urmând ca, la viitoarea ședință, aleșii județeni să stabilească o nouă dată pentru organizarea referendumului pe tema reorganizării țării.

”Am câștigat o bătălie, Prefectura va face recurs iar Curtea de Apel Ploiești va decide definitiv modul în care va trebui să abordăm referendumul. Dacă prefectul nu se va opri, atunci în funcție de cele hotărâte vom decide ce avem de făcut, având în vedere și evoluția de pe scena politică din România”, a spus președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu.

Reamintim, luna trecută, consilierii judeţeni buzoieni au decis organizarea unui referendum pe tema desfiinţării judeţului Buzău pe data de 17 iulie. La scurt timp, prefectul Beganu a contestat în Contencios Administrativ această decizie, termenul inițial de judecare a cauzei fiind stabilit  pentru data de 19 octombrie.  Ulterior, conducerea Consiliului Județean a cerut instanței stabilirea unui termen mai apropiat, primul judecându-se deja pe 24 iunie.

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.