Consilierii PDL nu au fost de acord, ieri, cu împărțirea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs propusă de consiliul județean. Aleșii democrat-liberali au acuzat prin vocea consilierului județean Raul Florescu că împărțirea ar fi fost una nu tocmai obiectivă și chiar făcută pe criterii politice. La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a explicat că împărțirea banilor, și așa insuficienți, a fost făcută cu consultarea conducătorilor administrațiilor locale și toți cei aflați în situații critice au primit bani insclusiv primari ai PDL.
Consiliul Județean a împărțit ieri către comunitățile locale suma de 7,64 miliarde de lei vechi  din care suma de 3, 29 miliarde a fost  destinată plății arieratelor, restul de 4,35 miliarde fiind folosită pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru lucrări de infrastrtuctură.
Astfel, 7 primării au primit bani pentru plata arieratelor iar alte 26 pentru proiecte de dezvoltare locală.
La rândul său, vicepreședintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a explicat că alocarea fondurilor de către Consiliul Județean a fost făcută doar după confruntarea primarilor din județ iar aceștia au fost de acord ca sumele, și așa mici, să meargă doar către acele administrații cu probleme deosebite. Mai mult, Neagu a explicat că Marian Mușat, primarul din Valea Salciei, a fost singurul care a informat Direcția de Finanțe că nu a plătit salariile de mai bine de 4 luni iar dacă alți primari s-ar fi confruntat cu probleme asemănătoare ar fi trebuit să informeze măcar Direcția de Finanțe.
Vezi aici împărțirea banilor!

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.