Consiliul Județean Buzău face demersuri pentru sistematizarea circulației în două puncte sensibile de pe drumul european 85, cea mai circulată arteră din județul Buzău. Președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat, joi, că a făcut demersuri alături de premierul Marcel Ciolacu și de responsabilii de la Drumuri Naționale pentru identificarea unei soluții care să reducă numărul accidentelor rutiere de la intersecția DN2 E85 cu drumul ce duce în comuna Florica.

„Atât eu cât i cei de la Drumuri Naționale și cu sprijinul vicepremierului Marcel Ciolacu am luat legătura cu dl ministru Pop, cu factorul de decizie din regionala București s-a luat o hotărâre ca la Florica să se realizeze o lărgire a șoselei, mai multe benzi pentru că un sens giratoriu nu era potrivit. Se va lărgi carosabilul și se va rezolva problema. Cel mai probabil lucrările vor demara în primăvară”, a declarat Petre Emanoil Neagu președintele Consiliului Județean Buzău.

Totodată, Neagu a explicat că  un nou sens giratoriu va fi amplasat pe DN2 E85 la ieșirea din Buzău către Râmnicu Sărat în punctul intersecției cu DJ203K, la Autorolla.

„Un sens giratoriu care a fost aprobat se va face la intersecția DJ 203K cu E85 la Autorolla mai ales că săptămâna viitoare, cel mai probabil, se va semna și contractul de finanțare pe fonduri europene a rebilităării sectorului de drum din DJ203K situat între intersecția cu E85 și limita cu județul Brăila iar până la jumătatea lunii se va termina și soluționarea contestațiilor pentru sectorul de drum din DJ 203K situat între Mărăcineni și Podu Muncii și spre final de lună voi da ordinul de începere a lucrărilor ”, a precizat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.