Consiliul Județean Buzău are din această lună un nou șef al Biroului de Turism în persoana Mihaelei Tescaru. După preluarea funcției de către noul conducător conducerea Consiliului Județean dorește să demareze o dezvoltarea turistică sănătoasă a județului iar acest lucru se va face în urma unui studiu de fezabilitate care să indice care ar fi zonele cu cel mai mare potențial de artagere a turiștilor.
„Am început să avem niște discuții și vrem să demarăm niște proiecte, vrem să comandăm un studiu de fezabilitate pe zone ca să nu mai facem o dezvoltare a turismului după ureche pentru ca avem multe obiective turistice în județ”, a declarat președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu.
Și cum fonduri europene sunt disponibile pentru cei care se mișcă și întocmesc proiecte viabile responsabilii din cadrul biroului de turism au identificat deja un obiectiv care ar putea atrage un mare număr de turiști în județ.
„Acum suntem interesați de un obiectiv, peștera de sare de la Meledic, care se spune că ar fi cea mai lungă din lume sau măcar pe acolo printre cele mai lungi. Sunt multe astfel de obiective și vrem să le atacăm într-o ordine logică și nu să facem un punct colo și unul colo. Trebuie să vedem ce obiective sunt pe o anumită zonă și să facem tot ce trebuie pentru dezvoltarea acelei zone de la drum și până la deschiderea obiectivelor și sunt fonduri suficiente pe care le putem atrage dacă ne mișcăm repede. După ce terminăm cu o zona putem trece la alta și așa mai departe”, a adăugat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.