UPU-4

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Buzău a adoptat, luni, o hotărâre care prevede acordarea sumei de 1.000 de lei, lunar, pentru plata chiriei și a utilităților, fiecărui medic tânăr, angajat al instituției, care solicită acest lucru.
Măsura vine în sprijinul tinerilor medici și dorește să-i încurajeze pe aceștia să se angajeze la Spitalul Județean Buzău.

Cristi BIGIU

”Am promis că vom face acest lucru, că vom sprijini tinerii medici. Din păcate nu putem să umblăm la salarii, nu intră în atribuția noastră, dar putem să le decontăm chiria și utilitățile”, a spus președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Spitalul Județean Buzău se confruntă de mai multă vreme cu o criză acută de medici iar de la preluarea conducerii noul manager s-a angajat să identifice metode pentru atragerea tinerilor doctori către cea mai mare unitate spitalicească din Buzău.
Nu mai departe de vara acestui an Unitatea de Primiri Urgențe, cea mai aglomerată secție a spitalului buzoian s-a confruntat cu o situație critică prin plecarea a doi medici urgentiști. Astfel, timp de mai bine de o săptămână, gărzile în cea mai aglomerată secție a Spitalului Județean Buzău erau asigurate de doar doi medici specialiști. Atunci s-a luat în discuție ca medicii rezidenți ai spitalului buzoian să fie chemați la posturi înaintea terminării perioadei de rezidențiat iar conducerea unității spitalicești a înaintat Consiliului Județean Buzău propunerea ca aceștia să fie sprijiniți măcar cu plata chiriei și a utilităților, luând în calcul că salariile unui medic rezident sunt extrem de mici.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.