Bigiu vadu pasii

Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, respinge acuzațiile lansate de deputatul Cezar Preda într-o conferință de presă în cursul zilei de miercuri. Șeful administrației județene a precizat că acuzele aduse de liderul democrat-liberal sunt nefondate și că instituția pe care o conduce a prevăzut deja primul miliard de lei vechi pentru demararea reabilitării podului de la Vadu Pașii. Precizarea vine după ce Preda a declarat că licitația pentru refacerea podului de la Vadu Pașii nimic altceva decât o cacealma și că deși scoasă la licitație, reabilitarea podului de la Vadu Pașii nu beneficiază de finanțare.
„În momentul în care derulăm o investiție, un proiect de care să beneficieze întreaga comunitate, încep să apară critici. Dar cel mai important este să ne gândim la cetățeni, și la beneficiile pe care un anumit proiect sau investiție le aduc acestora. În legătură cu Podul de la Vadu Pașii, aș dori să fac câteva precizări. Consiliul Județean Buzău are prevăzută, în bugetul din acest an, suma de 100.000 de lei, pentru începerea procedurii de reabilitare a Podului de la Vadu Pașii. Licitația se află pe SEAP, ofertele trebuiau deschise pe data de 21 octombrie, dar am primit o contestație. După ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor va înainta decizia sa, vom continua procedura”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Totodată, Bîgiu a precizat că ministrul Eugen Teodorovici s-a angajat să se ocupe de partea de finanțare a obiectivului iar Consiliul Județean Buzău a preluat proiectul și gestionează derularea procedurilor.
Podul de la Vadu Pașii a reprezentat in ultimii ani un vector electoral de care s-au agățat majoritatea politicienilor fără ca cineva să întreprindă ceva pentru reabilitarea sa. În ultimii ani, deputatul Cezar Preda s-a bătut cu pumnul în piept că Guvernul condus de democrat-liberali va reabilita podul de la Vadu Pașii însă, niciodată nu au fost bani alocați pentru acest obiectiv. Mai mult, în vara anului 2009, ministrul Transporturilor din acea vreme, Radu Berceanu a venit la Buzău pentru a da asigurări că Guvernul va încerca să găsească banii necesari pentru reabilitarea podului care ar scurta drumul navetiștilor de la Vadu Pașii cu aproape 20 de kilometri. Și în campania electorală de la alegerile locale din anul 2012 Victor Mocanu promitea într-o vizită la piciorul podului reabilitarea acestuia câteva luni mai târziu în campania pentru alegerile parlamentare candidatul Eugen Teodorovici a promis că va pune umărul la reabilitarea obiectivului.
Recent, noul senator de Buzău, Eugen Teodorovici a declarat că reabilitarea podului de la Vadu Pașii ar putea demara în primăvara anului viitor iar podul ar putea fi redat circulației peste 18 luni.
„Este un proiect care vizează un monument istoric si trebuie făcut așa cum cere legislația. Proiectul a fost trimis pentru aviz Ministerului Culturii care a făcut o serie de observații. A fost revizuit din nou de către cei de la Consiliul Județean și astăzi am preluat documentația pe care o voi trimite către ANRMAP și estimez ca până la final de an să fie finalizate licitațiile dacă nu vor fi contestații făcute de dragul contestațiilor. La final de an ar putea fi semnate contractele de lucrări iar în primăvară ar putea fi demarate lucrările”, a declarat Eugen Teodorovici în luna august
Ulterior, la jumătatea lunii septembrie anunţul de lansare a licitaţiei pentru selecţia contractorilor care vor proiecta şi executa lucrările de reparaţie a podului Vadu Paşii a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.