pod7 Licitația pentru refacerea podului de la Vadu Pașii nimic altceva decât o cacealma. Așa consideră liderul PDL Cezar Preda, care a arătat, miercuri, într-o conferință de presă, că, deși scoasă la licitație, reabilitarea podului de la Vadu Pașii nu beneficiază de finanțare.
„Pe 21 octombrie va fi o licitație. Să vedeți în ce hal a ajuns această țară și cum anumiți politicieni se folosesc de instituții ale statului obligate prin lege să nu permită încălcarea ei. Autoritatea contractantă este Consiliul Județean, deși nu l-am auzit pe președinte că ar avea din buget finanțare pentru așa ceva. În plus de asta, proprietari pe pod sunt pe lângă Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal Buzău și Consiliul Local Vadu Pașii și nu poți vorbi de reabilitare fără să faci tot podul. O altă prevedere stipulează că încheierea contractului de atribuire este condiționat de existența finanțării. Practic, autoritatea contractantă(Consiliul Județean Buzău), va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător doar în măsura în care fondurile necesare vor fi asigurate, în caz contrar autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a nu încheia contractul de achiziție publică. În cazul ăsta cine le-a dat voie să publice asta pe SEAP? Cred că Eugen Teodorovici a forțat acest lucru”, a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
Pe de altă parte, Cezar Preda a explicat că și-ar dori ca podul să fie realizat dar că în bugetul pe acest an al Consiliului Județean nu este prins nici un ban. Practic, spune Preda, în cazul în care Consiliul Județean nu găsește să împrumute banii necesari reabilitării cel care va fi declarat câștigător al licitației nu va face niciodată podul.
„Nu înțeleg de ce nu se spune de unde va lua președintele Consiliului Județean acești bani? De ce trebuie să vorbească Teodorovici de bani europeni când aici scrie clar că, Consiliul Județean se va împrumuta de acești bani? Dacă voi îmi spuneți că Guvernul, care nu are bani de nici o culoare, va acorda 10 milioane cuiva să facă această lucrare, eu nu cred. Că poate Consiliul Județean să se împrumute asta cred și nu aș avea nimic împotrivă să se facă chestia, asta dar numai să ne spună”, a conchis liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.