Celebrul plan de management integrat al deșeurilor pe care județul Buzău încearcă să îl implementeze de ani buni revine în actualitate și ar putea fi realizat pe perioada următorului exercițiu bugetar european 2014-2020.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care a declarat la finalul ședinței ordinare de Consiliu Județean că a fost invitat la București împreună cu reprezentanții orașului Nehoiu pentru a discuta despre posibilitatea elaborării unu nou proiect de management integrat al deșeurilor la nivelul județului Buzău.

„Am fost invitat la Ministerul Dezvoltării pentru a da niște explicații pe baza planului de management integrat al deșeurilor împreună cu orașul Nehoiu. La Nehoiu sunt ceva probleme pentru că trebuiau să închidă groapa de gunoi anul trecut. În mandatul trecut mai multe unități administrative teritoriale s-au retras din ADI din diverse motive iar prin retragerea acestora a proiectul privind gestionarea deșeurilor a picat. La vremea respectivă motivația reprezentanților UAT-rilor respective a fost că  își vor face serviciul propriu. Acum unii s-au răzgândit și au reintrat în ADI și încercăm să implementăm un nou proiect pe exercițiul bugetar următor”, a declarant președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Încercarea de a implementa la Buzău un plan integrat de gestionare a deșeurilor a început în anul 2008 și după numeroase dezbateri proiectul s-a năruit în anul 2015 când orașele Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu și comuna Gălbinași au hotărât să se retragă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care urma să implementeze proiectul cu fonduri europene în valoare de 37 de milioane de euro. Acum, orașele Râmnicu Sărat și Nehoiu au decis să reintre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și împreună cu autoritățile județene să încerce elaborarea unui nou proiect fără participarea municipiului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.