Accesul pe drumurile județene a vehiculelor care transportă mărfuri grele și voluminoase va fi reglementat de la începutul lunii viitoare după ce aleșii județeni au probat, joi, un nou regulament de transport privind circulația pe drumurile publice județene a vehiculelor rutiere cu greutăți și/sau dimensiuni de gabarit care depășesc limitele maxime prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 43/1997.

Astfel, Consiliul Județean poate autoriza, pe drumurile aflate în administrare, transporturi rutiere cu o greutate mai mare decât permite legea dar asta doar în cazuri speciale și contra cost, banii urmând a fi folosiți pentru întreținerea drumurilor a căror structură poate fi afectată tocmai din cauza acestor transporturi.

Potrivit vicepreședintelui Adrian Petre care se ocupă de Biroul de Transport din cadrul Consiliului Județean regulamentul întocmit și votat de consilierii județeni a fost întocmit în urma unor îndelungii consultări cu federațiile profesionale ale transportatorilor și în deplin acord cu aceștia care au înțeles necesitatea unei astfel de măsuri.

„Sunt vizate în special transporturile ilegale accentul punându-se pe transportatorii de lemne dar și altfel de mărfuri cu gabarit de volum și greutate depășit cum ar fi asfalt sau agregate de balastieră. Consiliul Județean și-a achiziționat la finele anului trecut un cântar mobil iar de la începutul lunii viitoare vom organiza acțiuni comune de control cu reprezentanți ai Consiliului Județean, Poliție și ISCTR urmând să aplicăm și sancțiuni dacă se vor descoperi nereguli”, a declarat vicepreședintele CJ Adrian Petre.

Conform noului regulament transportatorii care urmează să transporte mărfuri cu o greutate mai mare de cât permit legile în vigoare pe drumurile din județ trebuie să solicite înaintea transportului o autorizație specială de transport de la Consiliul Județean. Autorizația poate fi emisă pentru mai multe transporturi efectuate într-o anumită perioadă(o lună, 6 luni, 12 luni) sau chiar și pentru un singur transport costurile diferind în funcție de masa acestuia.

Vezi mai jos regulamentul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.