Consiliul Județean pregătește „BUZĂU FEST”, un festival anual menit să promoveze județul

0
1019

Consiliul Județean își propune să organizeze din această vară un festival județean în scopul promovării județului Buzău și a oportunităților de turism pe care acesta le oferă. În acest sens pe masa consilierilor județeni se va afla la ședința ordinară din această lună un proiect de hotărâre privind organizarea primei ediții a festivalului „BUZĂU FEST”.
Conform proiectului care va fi suspus dezbateri plenului în ședința din 28 februarie, festivalul ar urma să se desfășoare anual în primul week-end al lunii iunie însă, de la an la an, tematica manifestărilor ar trebui să fie diferită.
Pentru ediția din acest an Consiliul Județean a elaborat un program iar festivalul a fost deja promovat în cadrul târgurilor de turism de la București și Chișinău unde Consiliul Județean a participat.
Locul de desfășurarea al primei adiții a „BUZĂU FEST” care ar urma să se desfășoare în perioada 2-4 iunie va fi atât municipiul Buzău cât și stațiunea Sărata Monteoru.
Pentru ediția din acest an care își propune să readucă în fața buzoienilor și nu numai evenimente din perioada antică prin organizarea unor tabere și a unor ateliere de creație cu caracter antic, respectiv meșteșuguri tradiționale, tradiții, jocuri romane sau recrearea unor bătălii celebre pentru care vor fi invitate la Buzău trei trupe: Garda Apulum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna din Cluj Napoca și Geto Dacii din Moldova din Iași.
Pentru prima seară de festival este programată o paradă cu torțe pe Bulevardul Nicolae Bălcescu urmând ca sâmbătă și duminică, la Sărata Monteoru să fie organizare tabere și ateliere antice de prelucrare a osului, a lemnului, monetărie, întreținere echipamente, bucătărie tradițională, antrenamente soldați și gladiatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.