Primăria municipiului Buzău și Consiliul Județean se asociază cu Asociația „Fotbal Club Buzău” pentru preluarea echipei de fotbal Gloria Buzău cu scopul declarat de a reuși să ducă echipa în Liga 1. Aleșii locali și județeni au votat, marți, în ședințele extraordinare ale CJ și CLM asocierea cu o entitate privată care după ce va fi organizată va prelua echipa Gloria Buzău deținută în prezent de clubul sportiv finanțat de municipalitate .

„Vrem să ne dăm mâna ca Gloria Buzău să ajungă acolo unde îi este locul. Pentru că echipa a fost 100% a primăriei Buzău iar regulamentele nu permit accederea acesteia în Liga 1 eu sper ca împreună cu Primăria, cu Consiliul Județean și investitorii privați care vor veni să avem proiect coerent și într-un an, doi, trei să ajungem unde ne propunem. Vom pune foarte mult acces pe copii, juniori, baza materială și sper să facem ceea ce trebuie”, a declarat Petre Emanoil Neagu președintele Consiliului Județean.

Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu  a declarat că nu s-a luat deocamdată nici o decizie în ceea ce privește antrenorul care ar urma să pregătească echipa dar a spus că își dorește ca președinte al asocierii dintre cele trei entități să fie o persoană din mediul privat.

„Am ajuns la o înțelegere benefică să participăm împreună în această entitate ce ne permite  să ne asociem și apoi să ne batem pentru accederea în prima ligă valorică a României. Este un proiect pe mai mulți ani pentru că nu vom putea să facem acest pas încă din primul an. Dorim ca în timp să vină și alți investitori, sponsori și așa mai departe”, a spus primarul Constantin Toma

Potrivit primarului municipiului Buzău clubul sportiv al Primăriei, SCM Gloria Buzău urmează să desființeze secția de fotbal seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.