Consiliul Județean Buzău va cumpăra două imobile retrocedate de statul român foștilor proprietari. Decizia a fost luată de toți aleșii județeni care au votat în acest sens un proiect de hotărâre prin care își exprimă acordul pentru cumpărarea unei părți a clădirii ce găzduiește Centrul Militar Județean Buzău dar și a altei clădiri, aflate pe strada Pompiliu Ștefu, unde funcționează Comisia pentru protecția copilului și Comisia pentru orientare școlară.
În primul caz, o parte a clădirii a fost retrocedată către proprietarii de drept și astfel Centrul Militar Județean a fost nevoit să renunțe la o parte din birourile de care beneficia astfel încât în prezent activitatea se desfășoară cu dificultate. Proprietarii sunt de acord cu vânzarea părții de clădire și de teren retrocedate pentru suma de 150.000 de euro.
În cel de-al doilea caz, cel al comisiilor pentru protecția copilului și pentru orientare școlară ambele funcționează în spațiul retrocedat fostului proprietar plătind chirie în baza unui contract a cărui valabilitate expiră în luna mai 2015.
Aleșii județeni și-au dat acordul pentru cumpărarea celor două imobile iar Consiliul Județean urmează acum să evalueze cele două imobile pentru a vedea dacă prețul solicitat de proprietari este sau nu justificat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.