lumanare1
Liliana Ionescu, inginera de 57 de ani din Prefectura Buzău, care s-a sinucis zilele trecută va fi condusă joi pe ultimul drum. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Dumbrava din municipiul Buzău.
În prezent, trupul neînsuflețit al femeii este depus la Capela Bisericii SF. Gheorghe.
Liliana Ionescu va fi condusă pe ultimul drum joi de fiica sa, studentă anul 2 la Arhitectură în București, de mama sa, de cunoștințe, rude dar și de colegii din Prefectură, care s-au implicat serios în pregătirile pentru funeralii.

Şefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău, Luminiţa Ionescu, a fost găsită spânzurată luni, femeia fiind chemată în urmă cu câtva timp la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, cel mai probabil în dosarul fostului prefect Paul Beganu, arestat.
NA Ploieşti, a fost găsită spânzurată (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)
Luminiţa Ionescu, în vârstă de 57 de ani, a coordonat, în vremea în care Paul Beganu era prefect de Buzău, grupul de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, în aceeaşi funcţie fiind şi înainte de a se sinucide. Femeia a fost găsită spânzurată luni dimineaţă, în curtea casei sale, unde locuia împreună cu mama sa. O femeie a sunat la 112, iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că pe corpul femeii nu sunt urme de violenţă, în afara celor lăsate de frânghie.
Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, femeia ar fi fost chemată, în urmă cu câteva săptămâni, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiată, însă la acest moment nu se cunoaşte calitatea în care a fost solicitată să dea explicaţii procurorilor, cel mai probabil, fiind vorba despre cazul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii.
„Sunt în stare de şoc, era şefa colectivului de lucru de pe lângă Comisia judeţeană (n.r. – Comisia judeţeană pentru reconstituirea dreptului de proprietate), un om de calitate, nu o pot descrie în cuvinte, toată Prefectura ne bazam pe ea, nu-mi vine să cred, nu ştiu de ce a făcut asta. De două zile era foarte stresată, avea mama bolnavă şi în vârstă şi o fată studentă la Bucureşti, în rest nu avea pe nimeni. Vineri, mi-a spus că e foarte stresată, că simte un nod în gât. I-am zis că toţi suntem stresaţi oriunde am lucra, am încercat s-o încurajez. Era inginer agronom şi lucra în Prefectură din ’91, şi angajată pe post de consilier în cadrul instituţiei”, a declarat, luni, prefectul Maria Buleandră.
Ea a adăugat că, recent, a stat de vorbă cu femeia, dar că aceasta i-a dat asigurări că nu are nicio implicare în dosarul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii.
„Am fost chemaţi şi la alte dosare chiar dacă nu a ştiut presa. Nu trebuia să se întâmple asta acum. Am stat de vorbă cu ea şi mi-a spus că nu are nici un fel de problemă. A jurat pe copilul ei, dar probabil a intrat într-o stare de depresie. Ea a făcut o simplă adresă. M-am uitat pe adresă şi nu e nimic ilegal acolo. Era pe un fond de depresie şi ce a văzut la televiziuni, tot îmi zicea că e foarte stresată şi că nu se poate aduna”, a mai spus prefectul de Buzău, Maria Buleandră.
Surse din rândul colegilor susţin că femeia suferise un şoc din cauza modului în care a fost chemată de către procurori la audieri.
”Poate şi modul în care a fost chemată la audieri i-a pus capac, forţa cu care a fost chemată. Modul cum s-au comportat când au venit, de ziceai că era o infractoare”, susţin colegii femeii, sub rezerva anonimatului.
Fostul prefect de Buzău Paul Beganu şi alte trei persoane implicate în cazul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure – avocatul Mihail Cosmin Vasile, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş – au fost arestaţi preventiv, vineri dimineaţă, iar judecătorul Neculae Toader, fost preşedinte al Judecătoriei Pătârlagele, implicat în acelaşi dosar, a fost pus sub control judiciar.
Procurorii DNA Ploieşti instrumentează un dosar în care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, angajatul Direcţiei Silvice şi judecătorul Neculae Toader sunt suspectaţi că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure, Toader fiind acuzat şi de abuz în serviciu.
Potrivit procurorilor DNA, Toader este suspectat că a primit 250.000 de euro mită pentru a pronunţa o soluţie favorabilă în dosarul retrocedării către un bărbat care a cumpărat drepturile litigioase de la moştenitorii legali. Procesul de retrocedare, judecat la Judecătoria Pătârlagele, a durat trei luni şi fost soluţionat favorabil la al treilea termen.
În acelaşi dosar, fostul prefect de Buzău Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual şi instigare la dare de mită, avocatul Mihail Cosmin Vasile este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, este acuzat acuzat de trafic de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, potrivit procurorilor DNA.
Potrivit procurorilor, procesul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judeţul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, cauzând un prejudiciu de 89.787.721 de lei (echivalentul a 21,7 milioane euro) în dauna statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.