Aleșii județeni au votat, joi, actualizarea indicatorilor pentru construirea de către  Consiliul Județean a blocului de locuințe de serviciu destinate medicilor din Spitalul Județean Buzău care urmează a se ridica pe locul fostei maternități.

Procedura a fost necesară, înaintea lansării licitației pentru execuție, pentru realizarea unor caiete de sarcini în concordanță cu noile prețuri la materialele de construcții.

„Ne pregătim de lansarea licitației blocului de locuințe de serviciu pentru medici și a trebuit să facem anumite actualizări și cum prețurile au crescut la materiale de construcții am făcut aceste modificări ca să nu ne trezim cu un caiet de sarcini neactualizat și să nu vină nimeni la licitație. Din nefericire, este o problem la nivel European asta cu crescutul preșului la materiale și așteptăm să vedem încotro o luăm pentru că s-au făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării și se caută soluții.  De aceea a fost nevoie să modificăm astăzi anumiți indicatori ca să avem toate datele actualizate la timp”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Creșterea prețurilor la materialele de construcții creează probleme în derularea contractelor

Președintele Consiliului Județean Buzău a explicat că creșterea neașteptată a prețurilor la materialele de construcții a creat mari probleme constructorilor cu care instituția pe care o conduce are contracte și că aceștia au transmis notificări cum că nu își vor mai putea onora contractele.

„Marea majoritate a constructorilor au făcut notificări că nu își pot duce la îndeplinire contractele. Avem de exemplu, o firmă la întreținerea de vară a drumurilor, dar din fericire contractual se termină în toamna aceasta, iar firma nu a mai venit la lucru. Oamenii ne-au trimis o notificare în care nu le mai convin prețurile din motive obiective. Încă suntem în negociere dar cel mai probabil se va ajunge la rezilierea de comun acord a contractului. Noroc că  respectivul contract este pe final și din toamnă putem face alte licitații pentru programul următor”, a spus președintele Consiliului Județean Buzău.

O soluție în această situație este așteptată din partea Ministerului Dezvoltării unde majoritatea UAT-rilor care au contracte în derulare au transmis către administrația centrală nemulțumirile constructorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.