Tribunal Încă un consiliu local din județul Buzău a fost dizolvat de instanță. Tribunalul Buzău a decis recent să admită propunerea primarului comunei Calvini, Nicolae Curelea de dizolvare a Consiliului Local Calvini din pricina faptului că timp de mai mult de trei ședințe nu a fost adoptată nici o hotărâre.
„Admite ca fiind întemeiată cererea formulată de reclamantul Curelea Nedelcu Nicolae – Primarul comunei Calvini , judeţul Buzău în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Calvini. În conformitate cu disp. art.55(1) lit.a din L 215/2001 republicată constată dizolvarea de drept a Consiliului local al comunei Calvini , judeţul Buzău. Definitivă. Prezenta hotărâre se comunică Instituţiei Prefectului Buzău”, se arata in decizia instanței Tribunalului Buzău.
Decizia magistraților buzoieni nu este definitivă și poate fi atacată de către Consiliul Local Calvini cu recurs la Curtea de Apel Ploiești.
Astfel, comuna Calvini devine a doua administrație publică locală din județ care rămâne fără deliberativ după alegerile locale din vara anului 2012. Până acum a mai fost dizolvat Consiliul Local al orașului Pogoanele și aceiași decizie urmează să fie luată și în ceea ce privește deliberativul comunei Valea Râmnicului la termenul din data de 15 octombrie când primarul și Consiliul Local din Valea Râmnicului trebuie să se prezinte în fața magistraților Tribunalului Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.