Constantin Boscodeala
Organizația județeană a Partidului Social Democrat este teoretic decapitată după ce atât președintele cât și președintele executiv au fost condamnați pe fond pentru fapte de corupție.
Șeful PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, recunoaște că în mod normal și-a pierdut atât funcția cât și statutul de membru de partid, dar spune că rezoluțiile la statutul PSD nu pot intra în vigoare decât după ce sunt votate în Congresul PSD.
„Domnul Ghiveciu, conform rezoluției care nu s-a pus în practică, nu mai este nici măcar membru de partid, ca și mine de altfel, care mă găsesc în aceeași situație. Rezoluția va intra în vigoare după ce va fi votată de Congresul PSD, care va fi undeva între octombrie și decembrie 2015”, a declarat președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.

Conform lui Boșcodeală, alegerile în organizația județeană a PSD Buzău ar urma să aibă loc în luna octombrie a acestui an, după ce vor fi organizate alegeri în toate organizațiile comunale și municipale, doar că, dacă procesul de la Curtea de Apel Brașov nu se va finaliza, Boșcodeală este hotărât să nu mai candideze.
„Fără discuție eu nu voi candida dacă procesul nu se va finaliza și nu voi fi găsit nevinovat. Prioritar pentru mine este să îmi dovedesc nevinovăția. Problema este alta. Organizația este extraordinar de puternică și cine vrea să candideze pentru șefia partidului o poate face. Dar cum faci ca un partid cu peste 90% în Buzău să meargă mai departe cu aceleași rezultate? Trebuie să ai și să generezi o apreciere a tuturor către tine care să te voteze pentru că, altfel, lucrurile nu vor lua o întorsătură fericită. Am fost foarte nefericit când unii membrii din conducerea partidului m-au blamat, pentru că sunt nevinovat și am explicat acest lucru ”, a declarat Constantin Boșcodeală.
Pe de altă parte, Boșcodeală a declarat că nu știe oficial decât despre intenția deputatului Marcel Ciolacu de a candida la șefia PSD iar că în cazul celorlalte nume vehiculate a aflat de ele din alte surse. Referitor la o eventuală revenire a fostului șef al PSD, Ion Vasile, Boșcodeală a declarat că acesta are tot dreptul să candideze, dar că o eventuală revenire a acestuia în fruntea PSD ar prăbuși organizația județeană.
„Nu am auzit nimic de domnul Ion Vasile, dar după părerea mea orice membru de partid poate candida dacă este candidat în toate structurile. După părerea mea oricine se poate întoarce și oricine poate ajunge de la 80 de primari la 11 pentru că dacă te pricepi să strici ceva poți foarte ușor să cobori de la 90 la sută la 10 la sută. Și pentru PSD se poate că este foarte ușor să ajungi de la 90 la 10 ”, a declarat Constantin Boșcodeală.
În ceea ce privește o eventuală candidatură a tânărului Adrian Mocanu pentru cea mai înaltă funcție din PSD Buzău, primarul Buzăului a declarat că nu are cunoștință, dar că este posibil să încerce.
„ În legătură cu domnul Adrian Mocanu până acum nu am auzit nimic, dar este posibil să fie. Dacă va fi un bun președinte….. v-am explicat….. Nu pot să mă pronunț asupra chestiunilor legate de colegi, dar v-am spus cine și-a arătat intenția și v-am spus și cine reușea să trântească partidele. E foarte simplu. De ce credeți că în unele județe PSD are 15-20 la sută…”, a conchis Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.