Primarul Constantin Boșcodeală a infirmat astăzi zvonurile privind o acțiune în forță, dirijată în această perioadă împotriva sa de către procurorii DNA, precizările venind în urma zvonurilor din ultimele zile care au culminat, aseară, cu vestea că edilul șef buzoian a fost ridicat de Direcția Națională Anticorupție.
Boșcodeală a recunoscut că are calitatea de învinuit în două dosare aflate în curs de finalizare, acuzația fiind cea de abuz în serviciu. Edilul-șef a declarat, de asemenea, că toate bunurile sale sunt sub sechestru asigurător și consideră că dosarele respective au fost făcute la comandă politică.
„Sunt cercetat de DNA, am calitatea de învinuit în două dosare, într-un fiind vorba despre terenul pe care l-am preluat din domeniul privat al statului și l-am trecut în domeniul privat al Primăriei, unde s-a construit cartierul Orizont, învinuirea fiind de abuz în serviciu, iar asta pentru că timp de 16 ani de când sunt în funcție, nu s-a găsit mită sau trafic de influență. Celălalt dosar în care sunt învinuit este pe o problemă care a fost tratată și de Curtea de Conturi în anul 2009 și se referă la faptul că am dat în folosință gratuită stadionul către Gloria Buzău. Eu nu am făcut decât să aduc stadionul din proprietatea statului în proprietatea municipiului Buzău, dar aceste lucruri nu convin cuiva. Mi se reproșează că am oferit stadionul în folosință gratuită Gloriei Buzău în condițiile în care gestionarea patrimoniului nu prea îmi aparține și eu ar fi trebuit să mă ocup doar de păstrarea și inventarierea sa”, a declarat Constantin Boșcodeală.
Totodată, primarul municipiului Buzău a precizat că ultimul dosar, cel privind darea în folosință gratuită a stadionului Gloria Buzău, are la bază o plângere a fostului său șef de partid, senatorul Ion Vasile, iar sechestrul asigurător ar fi fost impus de procurorii DNA în urmă cu două săptămâni.
„Datorită sesizării lui Ion Vasile, Poliția municipiului Buzău a întocmit un dosar de care eu nu am știut dar nu este nici o problemă, o să răspund în fața organelor de cercetare. S-a impus sechestru asigurător pe bunuri, ultimul fiind acum 2 săptămâni, iar în acest moment am sechestru pe toată averea”, a precizat Constantin Boșcodeală.
Edilul-șef buzoian a mai precizat că nu are emoții în legătură cu cercetarea făcută de procurorii DNA, considerând că toate zvonurile din ultimele zile sunt aruncate pe piață pentru că ar fi un candidat puternic la Primăria municipiului Buzău.
„Am auzit și eu ieri zvonul ca am fost arestat dar până la urmă nu prea îmi produce mari probleme, pentru că acest lucru l-am auzit înainte de fiecare alegeri. Nu am observat în ultima vreme o vervă a anchetatorilor și nu îmi este teamă că voi fi găsit vinovat”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
De cealaltă parte, președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a declarat astăzi că primarul Constantin Boșcodeală exagerează când spune că ar fi vorba de niște dosare politice. Preda crede că instituțiile statului își fac doar datoria și că ar trebui să fie lăsate să lucreze.
„Pai ce acțiune politică să fie când eu concesionez un teren și am probleme apoi cu proprietarii și faptul că fac o chestiune pentru un club privat fără să am dreptul legal să-l fac? Îi doresc să-și rezolve probleme cu legea, să nu mai dea vina pe politic pentru ce i se întâmplă, să nu mai clameze politicul și puterea. Eu cred că instituțiile statului trebuie să-și facă treaba”, a declarat astăzi liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.