Marian GHIVECIU si Victor MOCANU
Deputații PSD Adrian Mocanu și Marian Ghiveciu și senatorul Victor Mocanu sunt de părere că președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, ar fi trebuit să-și mențină decizia de a demisiona de la vârful organizației județene, așa cum a anunțat după ce a fost condamnat de Judecătoria Brașov la 5 ani de închisoare cu executare, decizia instanței putând fi atacată.
Senatorul Victor Mocanu a declarat joi că ”e un pic deplasat” să fii condamnat la închisoare, să faci un pas înapoi și apoi să revii asupra deciziei, așa cum s-a întâmplat cu liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Brașov pentru abuz în serviciu. Mocanu a adăugat că Boșcodeală ar fi renunțat la demisie după ce nu ar fi reușit să-l impună în funcție pe un apropiat de-al său, respectiv pe deputatul Marcel Ciolacu, și conform statutului, funcția de președinte interimar al PSD ar fi urmat să-i revină deputatului Marian Ghiveciu, actualmente președinte executiv al PSD Buzău.
”După ce președintele organizației și a dat demisia normal era ca înlocuitorul de drept conform statutului PSD să fie președintele executiv, adică domnul Ghiveciu, nu să fie altcineva susținut, în speță domnul Marcel Ciolacu. Mi se pare un pic deplasat faptul că după ce ai asemenea problemă în justiție, să revii și să spui că nu-ți mai dai demisia pentru că de fapt nu-ți ies ție jocurile, iar în fruntea partidului nu este pus cine vrei tu. Mi se pare nedrept față de partid, față de colegi. Corect era să-și dea demisia iar în locul său să rămână președintele executiv, conform statutului, sau să fie pus interimar un lider marcant de a Centru. Ei au o problemă cu statutul”, a spus Victor Mocanu.
Senatorul de Buzău a criticat totodată faptul că Boșcodeală a renunțat la a-și mai da demisia, precizând că rămânerea acestuia în funcție nu este de bun augur pentru imaginea PSD: ” Partidul e in aer. Nu e benefic pentru partid faptul că nu-și dă demisia, dacă prima instanță ți-a dat condamnare trebuie să faci un pas înapoi, e o chestiune de educație, de moralitate”.
La rândul său, deputatul Marian Ghiveciu l-a criticat pe liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, pe care l-a acuzat de nerespectarea statutului.
”Eu am fost alături de conducere întotdeauna, dar trebuie să spun că săptămâna trecută Boșcodeală a anunțat că demisionează. Nu s-au făcut presiuni, nu am comentat, sunt solidar cu toți colegii, dar am înțeles că susținea la funcția de președinte interimar pe deputatul Marcel Ciolacu, ceea ce nu e în regulă, avem un statut la PSD care trebuie respectat dar ca să ai cunoștință trebuie să-l citești. Când președintele demisionează sau nu mai poate să dețină funcția de președinte automat președintele devine cel executiv iar la Buzău eu sunt. Nu trebuie decât să se respecte statutul. a considerat demisia un act de onoare, faptul că a revenit nu mai pot să comentez, dar spun doar că nu te poți juca cu asta. Regia a fost următoarea: membrii BPN nu au fost de acord ca Ciolacu să fie președinte interimar al PSD Buzău și-atunci pentru că nu ajungea în funcție cine vroia el Boșcodeală a renunțat la demisie”!, a declarat Marian Ghiveciu.
Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi care imediat după sentinţă anunţa că demisionează de la şefia PSD Buzău, a revenit asupra deciziei, susţinând că a avut o discuţie cu Victor Ponta şi că va rămâne în funcţie până în aprilie.
Liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, joi, că rămâne la conducerea organizaţiei, luând această decizie după o discuţie purtată cu liderul partidului, Victor Ponta.
„S-a hotărât ca eu să rămân la conducerea PSD Buzău până după Consiliul Naţional care va avea loc în luna aprilie. După Consiliul Naţional, se vor organiza alegeri în toate organizaţiile. Până în aprilie rămân, deci, la conducerea PSD Buzău”, a afirmat Constantin Boşcodeală.
În ceea ce priveşte situaţia de la conducerea Primăriei Buzău, Boşcodeală a precizat că cei doi viceprimari se ocupă de administraţia locală până la apelul în dosarul său, care se va judeca la Curtea de Apel Braşov, dar la deciziile importante participă şi el.
„I-am lăsat pe domnii viceprimari să se ocupe de problemele din Primărie pentru ca eu să mă ocup de pregătirea procesului. Asta nu înseamnă că am plecat de la Primărie, ba chiar sunt prezent în fiecare zi la birou”, a adăugat Constantin Boşcodeală.
Imediat după decizia instanţei de a-l condamna la închisoare, Boşcodeală declara că îşi va delega atribuţiile de primar către cei doi viceprimari ai Buzăului, Sebastian Radu şi Fănică Bârlă, dar şi că va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD Buzău.
Constantin Boșcodeală este șef al PSD Buzău din anul 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.