Constantin Toma a câștigat detașat un nou mandat în fruntea Primăriei Buzău. Actualul edil și-a adjudecat peste 78% din numărul de voturi valabil exprimate în timp ce următorul candidat clasat, medicul Adrian Zoican, a obținut de 10 ori mai puțin respectiv 7,4 %. În ceea ce privește ceilalți competitori aceștia au obținut între 140 și 1.700 de voturi ceea ce îi situează la cel mult 4,5 procente.

Este adevărat că numărul buzoienilor ieșiți la vot a fost sub 36% dar cei care au mers la urne au votat n special cu actualul Primar care are cu 17 procente mai mult decât partidul care l-a propus.

În ceea ce privește votul politic pentru consilierii municipali PSD a obținut peste 60% ceea ce înseamnă că își va asigura o majoritate confortabilă în deliberativul municipal unde va mai primi și membri ai PNL(13,78%) și USR(7%)

Potrivit numărătorii paralele PMP, ALDE și PRO-România nici nu vor fi reprezentate în Consiliul Local Municipal.

Constantin Toma și-a anunțat victoria, duminică seară în jurul orei 23.00 după sosirea primelor informații cu scorul uriaș  pe care avea să îl obțină după care a părăsit sediul partidului pentru a-și face bagajele anunțând că timp de o săptămână se va afla în concediu iar atribuțiile îi vor fi delegate viceprimarului Ionuț Apostu.

„Se prefigurează un scor zdrobitor. Mulțumesc buzoienilor pentru că fără ei nu aveam nici o șansă. Fără ideile lor, fără sfaturile lor, fără motivare lor nu puteam realiza nimic. Este un rezultat uimitor, s-a muncit foarte mult uneori riscându-mi și sănătatea și libertatea. Vom avea majoritatea și în CLM împreună cu acești tineri care i-am cooptat obținem un prim rezultat bun și vor veni patru ani istorici în care Buzăul va reuși să facă un pas mare pentru a deveni unul dintre cele mai competitive orașe din România”, a spus primarul Constantin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.