Partidul Social Democrat pare să fi câștigat alegerile atât la nivelul județului Buzău cât și în municipiul reședință de județ. Conform primelor date centralizate de către partidele implicate în alegeri Constantin Toma își va adjudeca Primăria Buzău cu peste 70 la sută la sută din totalul voturilor valabil exprimate în timp ce Consiliul Local Municipal va fi, cel mai probabil, format din reprezentanți ai PSD și PNL.

De altfel, Constantin Toma și-a anunțat victoria în fața sediului PSD de la municipiu de unde a primit un buchet de trandafiri iar ulterior a părăsit sediul de partid spunând că merge să își facă bagajele.

La nivel județean, PSD câștigă majoritatea primăriilor din județ chiar dacă pierde câteva din Primăriile care le avea trecute în portofoliu. Chiar și așa se vorbește, la nivel județean despre un procent de peste  60 la sută care ar fi valabil la constituirea Consiliului Județean.

Liberalii conduși de Cristinel Romanescu reușesc să își sporească numărul de Primării cucerind comunele Vadu Pașii, Chiojdu, Beceni, Scutelnici, Brădeanu, Pardoși, Tisău, Calvini, Cochirleanca și Padina.

Pro România, partidul condus la Buzău de Felix Rache reușește să își adjudece primăria din Ziduri prin intermediul socrului Constantin Cristea, Puiești, C.A. Rosetti și Bozioru în timp ce Partidul Mișcarea Populară câștigă primăriile de la Gura Teghii, Zărnești, Năeni, Scorțoasa și Colți.

De asemenea, PSD a pierdut Primăria comunei Lopătari unde a câștigat Claudiu Constantin de la USR-PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.