Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a reacționat la aflarea veștii că Tribunalul Buzău a decis suspendarea hotărârii de Consiliu Local Municipal care stabilea o nouă organigramă a Primăriei Buzău și în urma căreia peste 300 de polițiști locali urmau să fie disponibilizați.

Toma a declarat că hotărârea instanței buzoiene este o adevărată lovitură, că nu se aștepta la așa ceva și că va ataca decizia la Curtea de Apel Ploiești, declarând că are încredere în justiție.

„O decizie surprinzătoare, vom respecta această decizie și bineînțeles că vom formula recurs după primirea comunicării  de la Tribunalul Buzău. Această decizie va aduce mari prejudicii în sensul în care avem pierderi materiale să plătim niște oameni care au primit deja preavize.. S-au ținut concursuri pentru  paza la școli și s-au semnat contracte. Suntem în situația de a tăia bani de investiții, asfaltari și ce ne-am propus pentru viitor.  Siguranța cetățenilor nu înseamnă doar poliția locală ci și străzi, câini vagabonzi, întreținere spații verzi.  Este o lovitură incredibilă. Nu mă așteptam”, a spus primarul Constantin Toma.

300 de polițiști locali care se ocupau de paza unităților de învățământ au primit preavize la 1 noiembrie ca urmare a adoptării unei noi organigrame și a unui raport al Curții de Conturi care spunea că 305 polițiști locali au fost angajați ilegal.

Pe de altă parte, primarul Toma a declarat că polițiștii locali pe care va trebui să îi reprimească la muncă în urma hotărârii instanței nu mai au obiectul muncii deoarece unitățile de învățământ au semnat noi contracte de pază. Prin urmare, primarul municipiului Buzău a declarat că îi va pune pe cei 300 de polițiști să păzească sediul Tribunalului Buzău, instituție care a decis practic reprimirea lor pe posturi.

„Vom respecta negreșit decizia instanței însă la școli s-au semnat noi contracte de pază în baza unor analize de risc și școlile plătesc mult mai puțini bani pentru serviciile de pază. Eu nu am cum să nu las aceste contracte să meargă mai departe așa că polițiștii locali îi voi folosi la altceva. M-am gândit și cred că marți voi da o dispoziție de primar șefului Poliției Locale și îi voi spune ca cei 300 de polițiști locali să păzească Tribunalul Buzău și pe doamna judecător care a dat această decizie. Să păzească dumnealor clădirea Tribunalului în trei schimburi, zi și noapte, ca să nu se întâmple ceva. Bineînțeles că vor fi plătiți din banii de la buget. Sper să câștigăm procesul la Curtea de Apel Ploiești, am încredere în Justiție, nu am încredere în doamna judecător Câmpeanu”, a declarat primarul Constantin Toma.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.