vaccin copil

În perioada sezonului cald, Direcția de Sănătate Publică monitorizează bolile diareice acute înregistrate în rândul populației. Potrivit statisticilor, anul acesta, au fost ceva mai multe cazuri raportate de către medicii de familie din județ, însă creșterea nu este spectaculoasă, ci doar de câteva zeci de cazuri. Pe de altă parte se constată o creștere a cazurilor de infecții intestinale provocate de o bacterie apărută pe fondul consumului excesiv de antibiotice.
”Nu am avut focare înregistrate de boli diareice acute, adică mai mult de 3 cazuri raportate în decurs de 24 de ore dintr-o colectivitate. Sunt însă probleme provocate de o bacterie generată de consumul excesiv de antibiotice la persoane care au imuno-depresie. Este vorba despre o bacterie pe care o are toată lumea în intestin, dar care se manifestă la persoane supuse unei terapii îndelungate de antibiotic, în principal cefalosporine”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei din DSP Buzău.
Potrivit reprezentanților DSP Buzău, rata de îmbolnăvire a populației cu boli diareice acute nu este însă deloc alarmantă raportând situația la populația județului.
În săptămâna 20-26 iulie 2015, au fost raportate 69 de cazuri de boală diareică acută, 16 persoane fiind spitalizate.