Gabriel BERCA si Nicu CRISTIAN
Alianța constituită în plan local de PNL și PSD nu va rezista multă vreme, consideră fostul senator băcăuan Gabriel Berca. Fostul ministru de Interne, recent înregimentat în Partidul Mișcarea Populară, a ajuns joi la Buzău și a comentat, în termeni critici, situația de pe scena politică buzoiană.
„Continuarea USL la Buzău nu este decât o lipsă de responsabilitate pentru că nu poți fi și la putere și în opoziție. Nu se poate ca la Buzău să ne înțelegem iar la București domnul Antonescu să țipe pe toate televiziunile că el face opoziție. De altfel, după cum cunosc PSD-ul nu va accepta să împartă deconcentratele cu PNL. Partidul stat nu își schimbă metehnele. Dacă există o astfel de înțelegere nu cred că va funcționa”, a declarat fostul ministru de Interne Gabriel Berca.
Berca, ajuns acum membru PMP după ce a fost mai întâi senator liberal și apoi ministru de Interne în vremea guvernării PDL, și-a adus aminte și de episodul consumat pe vremea campaniei electorale pentru alegerile locale, când șeful PSD Buzău, primarul Constantin Boșcodeală, susținea un alt candidat decât cel al USL, poveste care, în opinia fostului ministru nu poate fi trecută cu vederea.
„Dacă îmi aduc bine aminte la alegerile locale, domnul Boșcodeală susținea un alt candidat și nu pe domnul Cristi Bîgiu, candidatul USL. Vedeam acest lucru când treceam cu mașina către Bacău pe panourile din oraș. E greu de crezut că se vor înțelege și apoi, la cum îl știu eu pe Cristi Bîgiu, el numai pesedist nu este”, a conchis băcăuanul Gabriel Berca.
Pe de altă parte, oficialul PMP a declarat că partidul pe care îl reprezintă va face o opoziție dură la actuala guvernare dar și că speră în capacitatea partidelor de dreapta de a ajunge la un acord după alegerile europarlamentare, astfel încât să susțină un singur candidat cu șanse reale la fotoliul de președinte al României, pentru că în opinia acestuia „președintele României ar trebui să fie unul de dreapta”

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.