George Scutaru

Spitalul de la Pârscov, închis în vremea Guvernului Boc, va fi redeschis din primăvara acestui an, după ce ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, și-a dat avizul final, cu trei zile înainte de a-și prezenta demisia din funcție. Reușita aparține liberalilor buzoieni care s-au zbătut la Centru pentru a obține toate aprobările iar acestea au venit chiar în ultimele zile.
„Ministerul Sănătății a dat avizul final pentru crearea unui centru medical multifuncțional de zi cu 20 de paturi de internare de o zi din care 14 pentru adulți si 6 pentru copii, cu cabinete de medicină internă, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, ORL și pediatrie în structura Spitalului Județean”, a declarat, joi, deputatul George Scutaru, președintele PNL Buzău.
Redeschiderea fostului spital din comuna Pârscov a fost una din promisiunile electorale a candidaților liberali de pe Valea Buzăului atât în campania pentru alegerile locale cât și pentru cele parlamentare. Lucrările de igienizare urmează să debuteze în zilele următoare iar unitatea spitalicească va fi deschisă până la Paște.
„Este o realizare remarcabilă în primul rând pentru locuitorii din zonă, pentru că oamenii erau nemulțumiți că s-au închis aceste spitale dar, iată, că acum putem sa satisfacem acest neajuns și chiar vrem ca în perioada sărbătorilor de Paște centrul să fie funcțional”, a conchis George Scutaru.
La rândul său, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a declarat că centrul multifuncțional va fi mai mult decât util pentru localnicii din 9 comune arondate.
„E vorba de 22 de mii de oameni din 9 localități care acum nu beneficiază de asistență medicală. E adevărat că nu pot sta internați mai mult de o zi dar își pot face investigațiile și dacă apare o problemă mai mare, fiind secție exterioară a Spitalului Județean, pot fi preluați și duși cu ambulanța la spital”,a precizat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.