Patru suceveni au fost reținuți de polițiștii din Râmnicu Sărat după ce au fost prinși, pe raza orașului, transportând circa 340 de mii de țigarete de contrabandă, în valoare de aproape 120 000 lei. Asupra unuia dintre indivizi, oamenii legii de la Râmnicu Sărat care au colaborat cu ofițerii din Sucevea pentru prinderea contrabandiștilor, au găsit și un pistol și muniție. Cei patru au fost prezentați astăzi Judecătoriei Râmnic cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cei patru au fost prinși vineri după amiază. Doi dintre contrabandiști, în vârstă de 21 și respectiv 25 de ani, au fost descoperiți în trafic în timp ce transportau cu o autoutilitară aproape 340 de mii de țigarete cu banderole de marcaj de Republica Moldova. Tutunul era ascuns printre piese auto. Cu doar câteva minute înainte, poliștii au depistat şi oprit în trafic, un autoturism înmatriculat în Suceava, cu privire la care s-a stabilit că însoţea transportul ilegal de ţigări, ocupanţii fiind un bărbat de 40 de ani şi un tânăr în vârstă de 22 de ani, ambii din judeţul Suceava.
În autoturism au fost găsite documente de provenienţă pentru piesele şi accesoriile auto ce mascau ţigările de contrabandă din autoutilitară, precum şi un pistol cu bile şi 20 de cartuşe aparţinând unuia dintre indivizi. Din primele verificări, s-a stabilit că o parte din cartuşe, de calibrul 9 mm, nu erau menţionate în permisul de port armă.
Toţi cei patru suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei din Râmnicu Sărat, împotriva lor fiind luată măsura reţinerii pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. Faţă de tânărul asupra căruia au fost găsite arma și muniția polițiștii efectuează cercetări şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Întreaga cantitate de ţigări, a căror valoare a fost estimată la 118.860 de lei, a fost confiscată, iar autoutilitara folosită la transport a fost indisponibilizată. Totodată, pistolul cu bile şi cartuşele găsite în cel de-al doilea autovehicul au fost ridicate de anchetatori.
Cazul este instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.