Buzăul este pregătit pentru iarnă. Consiliul Județean a finalizat, parțial, contractele de deszăpezire a șoselelor din județ, mai puțin unul care se află acum în perioada de primire a eventualelor contestații. Ca și în anii precedenți, firmele care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor județene sunt Petroconsint, Liciu Con și Conferic, care vor primi la finalul iernii peste 1,3 milioane de euro.
Județul Buzău a fost împărțit în trei zone de responsabilitate iar fiecare dintre firmele contractante se vor ocupa de câte una sau două zone pentru care au licitat separat. Reprezentanții din Consiliul Județean spun că au întocmit cu grijă caietele de sarcini și în acest an, iarna nu ne va mai prinde nepregătiți, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată.
„Prin caietul de sarcini s-a impus participanților la licitații să își stabilească baze de utilaje pe fiecare zonă în parte, astfel încât intervenția să se poată face în maxim 30 de minute în orice punct unde ar putea apărea probleme”, a precizat Constantin Lungu, director de specialite în cadrul Consiliului Județean Buzău.
La finalul sezonului rece, administrația județeană va trebui să plătească celor trei societăți buzoiene peste 1,3 milioane de euro. Din acești bani, mai mult de jumătate va reveni firmei Liciu Con care și-a adjudecat prin licitație drumurile județene din Buzău și Râmnicu Sărat.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.