Ultimatum dat de conducerea Consiliului Județean firmei care a câștigat licitație pentru programul privind livrarea în școli a cornului și laptelui. După valul de reclamații și controalelel efectuate de o comisie constituită din ordinul prefectului care a descoperit mai multe nereguli președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a explicat, vineri, că dacă societatea nu își va respecta cât mai rapid obligațiile asumate prin caetul de sarcini va rezilia contractul.

„Nu pot să ascund faptul că cei care au câștigat licitația efectiv nu își fac treaba șu nu duc la îndeplinire acest program. Noi prim pârghiilelegale pe care le avem încercăm să intram în normalitate., Avem discuții cu cei care dau aceste propduse și sper ca la jumătatea săptămânii următoare să intre în legalitate. Am luat legătura cu ei, le-am făcut notificări iar ddacă nu se conformează vom rezilia contractul și chiar și așa vom găsi soluții legale pentru ca beneficiarii să nu fie afectați. Ei probabil că au mers pe faptul că dacă reziliem contractul trebuie reluată licitația. Nu merge șă ne șantajeze că vor pleca dacă mai continuăm cu aceste controale, Rog pe toți cei responsabili să fie atenți și sî fie cât se poate de fermi pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor. Dacă nu întrăm în normalitate o să continuăm tot așa și este jenant. Ma uit la un corn din asta și îl vvăd mucegăit…. Nu se poate. Dacă știau că au probleme cu distribuția, cu producția cu mai știu eu ce nu trebuia să se prezinte la licitațiee”, a declarat Petre Emanoil Neagu

Printre neregulile constate de comisie s-au constatat produse neconforme, expirate sau mucegăite, ambalaje fără termen de valabilitate, nerespectarea programului înlocuind cornurile cu biscuiți și invers. Chiar și vineri au existat școli care au primit cornmuri cu valabilitate până pe data de 2  iar vineri este 4 octombrie.

Toate neregulile constate de comisia de control vor ajunge pe masa Consiliului Județean care va lua act și dacă până săptămâna viitoare neregulile nu vor fi remediate atunci contractul va fi reziliat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.