Contre între Toma Și Tescaru în ședința Adunării Generale a ADI „Buzău 2008”

0
418

Ședință cu scântei în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” convocată, joi, pentru avizarea situațiilor financiare, a raportului de audit extern, a raportului de activitate, modificării actului constitutiv și a organigramei Centrului Zonal valea Slănicului.
Ședința a demarat cu o oarecare întârziere la propunerea președintelui ADI „Buzău 2008”, Petre Emanoil Neagu care a solicitat amânarea pentru ca toți membrii asociației să reușească să ajungă la ședință. Propunerea lui Neagu a fost acceptată de majoritatea celor prezenți excepție făcând primarul municipiului Buzău care a solicitat amânarea ședinței pentru o dată ulterioară pe motiv că nu a primit la timp materialele care trebuiau adoptate.
De altfel Constantin Toma a fost și cel care a votat împotriva tuturor proiectelor aflate pe ordinea de zi care au fost adoptate însă cu votul majorității membrilor „ADI 2008”.
La un moment dat, înaintea votului pe raportul de activitate al Companiei de Apă, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a ținut să precizeze că din punctul său de vedere rezultatele companiei sunt extraordinar de proaste.
„Am vizitat orașul Seul unde compania de apă are 700 de angajați iar prețul apei este de 0,58 dolari metrul cub. Ei îmbuteliau și apă și o vindeau în toată Coreea de Sud. Rezultatele Companiei de Apă sunt extraordinar de proaste și nu asta ar fi problema ci faptul că riscăm să nme îmbolnăvim în fiecare zi. Buzăul are 50 de km de rețea din azbociment interzis de Asociația Mondială aSănătății și oțel care ați văzut ce s-a întâmplat de au venit oamenii cu sticle cu apă murdară” a declarat primarul Constantin Toma.
La rândul său, directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru a spus că rezultatele companiei pe care o conduce sunt perfectibile iar că apariția avariei din cartierul Micro XIV a fost o întâmplare și că peste tot în lume avariile sunt neprevăzute.
„A fost o avarie pe o magistrală de apă nu pe o conductă simplă și îmi cer scuze pentru aceasta întâmplare. Rezultatele sunt bune, sunt perfectibile dar nimeni nu este perfect, mai puțin domnul Toma. Toată rețeaua publică am preluat-o în 2007 și nu am reușit să o schimbăm pe toată. S-a făcut în ordinea unor priorități. A venit acum și rândul acestor magistrale care vor fi înlocuite. Îl rog pe domnul Toma să vină să facă analize la apă că tot zice de sănătate. Acum când apare, o avarie este avarie și în Coreea de Sud și oriunde. Ea se repară iar la Buzău nu am stat cum au stat alții cu săptămânile. Eu cred că dumnealui nu are proprietatea cuvintelor de tot spune cu sănătatea. Îl invit să facă analize la apă”, a declarat directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru.
Văzând că discuțiile degenerează președintele ședinței, Petre Emanoil Neagu, s-a văzut nevoit să intervină solicitându-le primarului Constantin Toma și directorului Ionel Tescaru să își rezolve problemele pe care le au fără a intra în contradictoriu în timpul ședinței, ajungând la un moment dat să amenințe chiar cu evacuarea sălii de ședințe.
În finalul ședinței primarul Constantin Toma a declarat în numele municipalității că Primăria Buzău nu va plăti nici un leu cotizație Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” până când municipiul Buzău nu va fi tratat corespunzător.
„Lipsa de respect pentru buzoieni adusă la nivel de sfidare nu vom mai plăti nici un leu cotizației la ADI. Să nede în judecată, să ne excludă noi nu vom mai plăti bani.Votul este egal și noi plătim la nivelul populației municipiului Buzău. Am votat împotriva la toate proiectele pentru că totul este ilegal. Eu nu pot accepta astfel de sfidări. Nu am să îi spun nimic nici lu Tescaru nici la nimeni. Eu văd de drumul buzoienilor nu de al lui domnul Neagu sau Tescaru. Am alt scop în viață decât să mă cert cu cineva care vrea altceva”, a declarat primarul Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.