Vom avea parte de zile întregi de zăpuşeală, spun meteorologii, motiv pentru care inspectorii de muncă anunţă ample controale la societăţile la care muncitorii ar putea avea de suferit în perioada de arşiţă. Primele la verificat vor fi firmele din domeniul panificaţiei, al construcţiilor şi confecţiilor iar amenzile pentru cei găsiţi în regulă nu sunt deloc de neglijat. Sancţiunile sunt cuprinse între1500 și 2500 de lei în cazul societăţilor unde fi găsiţi muncitori suferind din cauza caniculei .
˝Se verifică dacă aceştia asigură pentru lucrători ventilaţia la locul de muncă, dacă au pauze, dacă li se asigură 2- 4 ltri de apă pe zi, dacă le asigură controlul medical pentru a depista ce contraindicații au lucrătorii în caz de temperaturi extreme˝, a declarat Dorina Drăghici, inspector şef adjunct ITM Buzău.
La precedentul val de caniculă înregistrat în luna iunie, 13 femei de la o societate de confecții textile din Râmnicu Sărat au leșinat din cauza temperaturilor ridicate de la locul de muncă. Inspectorii de muncă au decis atunci oprirea activității firmei și au impus o serie de măsuri ce a trebuit puse în practică de angajator pentru reluarea producției.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.