dentisti voluntari

Copiii rezidenţi în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău vor fi îngrijiți în următoarele două luni de mai mulți medici stomatologi, studenţi, stagiari, din Italia, în cadrul proiectului organizației „Overland for smile”, proiect de cooperare şi ajutor pentru SĂNĂTATEA DINŢILOR COPIILOR INSTITUŢIONALIZAŢI în Centrele din Țările Est- Europene.
Echipele de voluntari sunt formate din câte 13 medici, asistenţi medicali şi igienişti profesionişti, cu cel puțin 3 ani de experienţă, dintre care mulți cu activitate de voluntariat în țările africane precum Kenia, Camerun şi Senegal iar echipele se schimbă la fiecare săptămână.
Voluntarii sunt dotați cu materiale şi aparatură de cea mai înaltă calitate, lucru confirmat şi de reprezentaţi ai Colegiului dentiştilor din Romania – filiala Buzău .
Programul presupune: vizita de identificare a condiţiilor de igienă, observarea mucoaselor, examenul de colaborare la tratament şi planul de tratament pentru medicului curant.
În timpul de aşteptare, copiii sunt antrenaţi în activităţi recreative şi de îngrijire a sănătăţii dinţilor. De la începutul lunii iulie, de când caravana “Overland for Smile” s-a instalat la Buzău, au fost implicaţi 24 de profesionişti în medicină dentară, care au tratat aproximativ 80 de copii, dintre care 11 cu dizabilităţi, fiind efectuate 400 de intervenţii în care au fost incluse devitalizări, extracții, chirurgie uşoară, obturări de canal şi detartraje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.