Astăzi au început cursurile însă nu pentru toţi elevii şi preşcolarii din judeţul Buzău. Din cauza frigului din clase, copiii de la şcoala şi grădiniţa din cartierul Mihai Viteazul au fost trimişi acasă. La această situaţie s-a ajuns după ce Primăria nu a achitat furnizorului de gaze facturi mai vechi, de anul trecut. Potrivit inspectorului şcolar general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, este vorba despre 400 de milioane de lei vechi, bani pentru care astăzi conducerile şcolii şi grădiniţei din cartierul Mihai Viteazul au decis să-I trimită acasă pe copii, de teamă să nu se îmbolnăvească în sălile de clasă. Cât despre ore, acestea vor fi recuperate la o dată ce va fi stabilită de directorul şcolii.

“Copiii s-au dus acasă până se dă drumul la căldură. Am sunat la Trezorerie, am vorbit să suplimenteze banii la Şcoala numărul 10 din Mihai Viteazul. Ne-au dat asigurări că se vor face plăţile astăzi. Cît despre ore, vedem dacă vor fi numai cele de azi sau se prelungeşte situaţia. Conducerea şcolii va decide, cel mai probabil rcuperarea într-o zi de sâmbătă”, ne-a declarat astăzi şeful IŞJ Buzău, Florina Stoian.

 

Probleme cu căldura sunt şi la Grupul Şcolar Grigore Moisil. Şefii învăţământului speră ca datoria către furnizorul de gaze să fie achitată în cursul acestei zile astfel încât situaţia să se deblocheze iar copiii să poată învăţa în condiţii normale. Şi prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu a fost înştiinţat de această situaţie însă rezolvarea stă în mîinile Primăriei nu la Prefectură.

“Am fost înştiinţat şi eu vineri de conducerea IŞJ în legătură cu această problemă serioasă a lipsei căldurii. Inspectoratul Şcolar a luat decizia de a-I trimite pe copiii acasă pentru a nu-I expune la frig.  Primăria nu a achitat suma decontabilă solicitată de furnizor. Problema e foarte serioasă în curtea administraţiei locale”, a declarat astăzi prefectul de Buzău, Paul Beganu.

Până la această oră, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală nu a putut fi contactat.

 

Cristina DINULESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.