Consilierii județeni au dat undă verde majorării cheltuielilor neeligibile din proiectul privind modernizarea Muzeului Județean Buzău. Astfel, valoarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului de reabilitare a Muzeului Județean Buzău ajunge la 32,7 miliarde de lei vechi la care se vor adăuga încă 7,3 miliarde de lei, taxa pe valoarea adăugată. Cea mai mare creștere o au cheltuielile cu dotarea obiectivului care aproape că s-au dublat ajungând de la 14,8 miliarde de lei vechi la peste 29 de miliarde. De asemenea, au crescut sumele necesare pentru asigurarea utilităților cu peste 500 de milioane de lei vechi și costurile pentru organizarea șantierului cu peste 50 de milioane. Proiectul de majorare a cheltuielilor nu a fost votat de consilierii Partidului Democrat Liberal și a avut și două abțineri din partea consilierilor PNL. Cu toate acestea, proiectul a fost aprobat iar președintele Victor Mocanu a mulțumit consilierilor PNL pentru că au dovedit că „vor să se facă ceva în acest județ.”
„Cu mici incidente, alianța PNL-PSD funcționează la nivelul Consiliului Județean. Până la urmă au înțeles că bugetul proiectului de reabilitare a Muzeului Județean trebuie modificat. Modificarea respectiva era impusă de Ministerul Dezvoltării, în caz contrar putând să ni se oprească finanțarea pentru acest proiect care și așa a fost întârziat pentru că, timp de doi ani, doi constructori s-au tachinat în adjudecarea acestei lucrări”a declarat la finalul ședinței, președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu.
Iată că în ciuda neînțelegerilor în plan politic dintre conducerea PSD și PNL, la nivelul Consiliului Județean, alianța dintre cele două partide funcționează încă, chiar dacă actualul președinte al Consiliului Județean este de părere că liberalii ar încerca să îi pună bețe în roate.
Un alt proiect de hotărâre prezent pe ordinea de zi a şedinţei CJ de astăzi, care a necesitat, de această dată, votul secret al consilierilor județeni a fost cel referitor la numirea temporară a unui director general adjunct economic la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. Chiar dacă proiectul a fost aprobat, numărul de voturi împotrivă a fost identic cu cel al numărului de consilieri liberali. Cu toate că votul a fost secret, președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu a mulțumit ironic consilierilor PNL, suspectându-i că ar fi votat împotriva numirii temporare a Cristinei Neguț în funcția de director general adjunct economic al D.G.A.S.P.C Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.