Festival Folclor-20

Mii de copii din municipiu dar și din județ sunt așteptați, sâmbătă, să își petreacă 1 Iunie, ZIua Copilului, în cadrul activităților organizate de Consiliul Județean Buzău în colaborare cu Palatul Copiilor, DGASPC, IPJ, Centrul Județean de Cultură și Artă și în premieră, Arhiepiscopia Buzău. Manifestările dedicate copiilor vor debuta sâmbătă dimineață de la ora 9.00 în fața Consiliului Județean unde se va da startul unui cros ce se va desfășura pe traseul Consiliul Județean – Bulevardul N. Bălcescu – Obelisc – Heleșteu – Consiliul Județean. După o primă manifestare sportivă, copiii vor fi invitați în Parcul Tineretului acolo unde în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Buzău vor avea loc concursuri de desene pe asfalt dar și o demonstrație a forțelor de intervenție rapidă ale IPJ. Concomitent, la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău va avea loc un Tedeum urmat de mai multe ateliere de creație urmând ca lucrările realizate de copii să fie expuse în incinta bisericii. De la ora 11.00 la Palatul Copiilor vor demara „Poveștile copilăriei” spuse atât de scriitoarea Pasionaria Stoicescu cât și de mulți alți copii din județ.
De la ora 16.40, activitatea se mută din nou în Crâng unde, la foișor, elevii de la Palatul Copiilor, Centrul Județean de Creație și de la Școala Populară de Artă vor organiza activitatea „Copilărie și Tradiții buzoiene” în care se vor prezenta diverse activități de creație populară.
Concomitent cu aceste activități, de la ora 10.00, se vor desfășura diverse competiții sportive demarate în urmă cu o lună la care participă copiii din toate comunele județului. Sâmbătă, terenul sintetic de fotbal de la intrarea în Crâng va găzdui finalele și semifinalele turneului de fotbal, în timp ce la Școala nr. 11 din Buzău se vor desfășura meciuri din cadrul competiției de handbal iar la Școala nr. 15, vor avea loc meciuri de baschet, în timp ce la sala Clubului Sportiv Municipal se vor disputa partidele din competiția de tenis de masă rezervată copiilor.
De la ora 18.00 toți copii sunt așteptați în Crâng pentru un spectacol muzical realizat de copii pentru copii.
Toți participanții la manifestările organizate sâmbătă cu ocazia Zilei de 1 Iunie vor primi din partea organizatorilor cărți, baloane, tricouri cu inscripția „Mândru că sunt buzoian” și alte premii surpriză.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.