Casa COpil
Un copil de 3 ani din satul Ogrăzile a murit sâmbătă la Spitalul Județean Buzău unde a fost adus cu salvarea, cu multiple leziuni pe corp, semne ale unei bătăi, și în șoc hipotermic.
Potrivit agentului principal Anca Bratosin de la Biroul de Relații cu Presa al IPJ Buzău, copilul a murit sâmbătă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, decesul fiind considerat unul suspect.
Copilul prezenta numeroase răni și leziuni interne, și în plus, era în șoc hipotermic, având temperatura corpului de 30 de grade.
Anchetatorii au două variante de lucru: copilul fie a fost bătut de proprii părinți, fie a fost victima unei persoane din afara familiei.
” Serviciul Județean de Ambulanță Buzău a sesizat Poliția cu privire la faptul că la Spitalul Județean a decedat un minor de 5 ani din satul Ogrăzile. Atât la spital cât și la domiciliul minorului s-au deplasat polițiști care au efectuat cercetări sub supravegherea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, în funcție de rezultatul necropsiei urmând să se dispună măsuri în cauză”, a declarat sâmbătă  agent principal Anca Bratosin de la IPJ Buzău.
O variantă ar fi  minorul să fi fost bătut de proprii părinți, însă aceștia au o altă variantă. Ei le-au declarat anchetatorilor că în noaptea de joi spre vineri un vecin cu care se află în conflict de mai multă vreme ar fi intrat peste ei în casă, ar fi spart geamurile și ar fi distrus mai multe bunuri. Părinții micuțului ar fi reușit să fugă însă nu au mai apucat să-l ia și pe copil care, potrivit declarațiilor lor, ar fi fost bătut de bărbatul respectiv.
Conform anchetatorilor, există indicii că rănile care au dus la moartea copilului erau vechi de 48 de ore.
Între timp, Direcția pentru Protecția copilului Buzău a demarat o anchetă în acest caz. Familia respectivă mai are doi copii în grijă, de 2 și 12 ani, iar un al treilea este instituționalizat, având probleme grave de sănătate.
”Am fost sesizați de către Poliție despre acest caz, am luat legătura cu spitalul, iar minorul murise la acel moment. Imediat, o echipă de la Telefonul Copilului s-a deplasat la domiciliu, am evaluat situația și în urma discuțiilor cu asistentul social din localitate am decis ca ceilalți doi minori să rămână în familie. Vor dormi la bunici pentru că în casa părintească au geamurile sparte și e foarte frig”, a declarat  purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.
Sursa citată a adăugat că până la acest moment DGASPC Buzău nu a primit din partea autorităților locale nici un semnal că minorii din familia respectivă s-ar afla în pericol, abuzați sau neglijați.
”Nu am avut nici un semnal că acești copii ar fi abuzați sau neîngrijiți. Trăiesc în condiții modeste, însă nu au fost în pericol. Familia respectivă mai are un copil dar care a fost instituționalizat la naștere, nu din cauza vreunui abuz, ci pentru că s-a născut cu grave probleme de sănătate și nu poate fi îngrijit la domiciliu. Vom analiza în continuare situația și în funcție și de rezultatul necropsiei vor lua o eventuală decizie de instituționalizare a celor doi minori. Nu vrem să lăsăm copiii în familie și să fie în pericol”, a adăugat Roxana Kovacs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.